Terrassa

Inauguren el tram Olesa-Viladecavalls de la B-40

El ministre Óscar Puente presideix l’entrada en funcionament

/ Nebridi Aróztegui

Una data per emmarcar. El tram Viladecavalls-Olesa de la B-40 s’ha inaugurat aquest divendres al matí i connecta per autovia ràpida i gratuïta les comarques del Vallès Occidental i del Baix Llobregat. El ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, ha presidit l’entrada en servei de la infraestructura en un acte institucional a Abrera, a tocar de la boca del túnel. Ho ha fet acompanyat dels alcaldes dels municipis que travessa la carretera, entre els quals Jordi Ballart (Terrassa), Cesca Berenguer (Viladecavalls), Jordi Parent (Olesa) i Jesús Naharro (Abrera). La consellera de Territori, Ester Capella, no ha participat en la inauguració “per raons d’agenda”, segons fonts del departament.

Els primers vehicles que han circulat pel tram, en l’acte d’entrada en servei / Nebridi Aróztegui

L’estrena de l’autovia ha estat una celebració col·lectiva. L’expectació ha estat màxima entre les autoritats, però especialment entre la ciutadania. Conductors a banda i banda de la carretera esperaven des de feia dies el moment per ser els primers a recórrer els poc més de 13 quilòmetres que separen Terrassa d’Abrera, on la B-40 connecta amb l’A-2 i l’AP-7.

Disset anys han estat necessaris finalment per completar 6,1 quilòmetres de carretera vitals per a la connexió i la projecció econòmica de dos pols industrials de Catalunya com el Vallès o el Baix Llobregat. La infraestructura està cridada a potenciar el desenvolupament industrial i logístic del corredor i el creixement en activitats i serveis de ciutats de la segona corona com Terrassa, Sabadell i Martorell.

B-40: responem totes les preguntes dels terrassencs

To Top