Terrassa

Alerta: una nova estafa suplanta el SEPE

Es comunica a la víctima que té obert un procés judicial i se’l commina a accedir a un PDF. Si es fa, s’accedeix a un codi maliciós que infectaria dispositiu mòbil

L’estafa en què els ciberdelinqüents intenten aconseguir les dades de les seves víctimes suplantant el Servei Públic d’Ocupació (SEPE) torna a estar de moda. Els Mossos d’Esquadra n’han alertat a través de la xarxa social X.

L’estafa es duu a terme a través d’un missatge de correu electrònic que reben els usuaris. També a través d’un SMS. Els estafadors es fan passar pel Sepe per obtenir les dades bancàries de la víctima.

El procediment és el següent: es comunica a la víctima que té obert un procés judicial i se’l commina a accedir a un PDF. Si es fa, s’accedeix a un codi maliciós que infectaria dispositiu mòbil, segons alerta la policia autonòmica.

– El Sepe mai sol·licitarà que ingressis, enviïs o comparteixis mitjançant missatge les teves dades personals.

– Si rebeu un missatge SMS, correu via e-mail o WhatsApp sol·licitant les vostres dades personals en nom del Sepe, heu d’esborrar-lo.

– No introduïu les vostres dades personals o bancàries en pàgines web d’origen desconegut o dubtós.

– No accedeixis a enllaços rebuts per correu, missatge SMS o WhatsApp.

La immediatesa de la xarxa i la facilitat d’accés mitjançant codi maliciós o mètodes fraudulents a les nostres dades personals han fet del phishing una tècnica estesa. Per això, des d’entitats i organitzacions fa temps que s’adverteix de les mesures a prendre quan es reben aquest tipus de missatges, incidint en la importància de no ingressar dades ni accedir a enllaços.

To Top