Terrassa

Terrassa s’omple de carrosses i disfresses per Carnestoltes

L’esperada i popular Rua de Carnestoltes ha desfilat pels carrers del centre de la ciutat sota l’animada mirada d’una gran multitud de terrassencs

Rua del 47è Carnestoltes a Terrassa / Nebridi Aróztegui

La Rua del 47è Carnestoltes, organitzada per la Confraria de la Mascarada amb l’Ajuntament de Terrassa, ha iniciat aquest dissabte a tres quarts de 6 de la tarda i ha desfilat pels carrers de Terrassa. Ha sortit de l’avinguda Abat Marcet i ha seguit per Josep Tarradellas, Rambla d’Ègara, Parc dels Catalans, el Raval de Montserrat, Font Trobada, Gavatxons, Plaça Vella i finalitzant al Carrer Major.

Terrassa s’ha omplert de colors, carrosses i disfresses de tota mena. Les ganes de festa s’han fet notar aquesta tarda amb una assistència multitudinària pels carrers del centre de la ciutat. A la rua hi han participat 23 comparses, mateix número que l’any passat, i enguany, la comparsa oficial que ha encapçalat la Rua ha estat la dels Milenials, que ha portat per lema: “Que torni la Moguda terrassenca” i ha girat al voltant de la nostàlgia de la nit terrassenca de fa 20 i 30 anys. Gent de totes les edats ha ballat al ritme de la música durant gairebé dues hores.

Pregó de l’artista Àlex Marteen a l’Ajuntament de Terrassa / Nebridi Aróztegui

Una vegada acabada la rua, a les 19:15 h de la tarda, s’ha llegit el pregó, que ha anat a càrrec de l’artista Àlex Marteen, travesti multifuncional, cantant, DJ i col·laborador televisiu, que treballa per fer visible el col·lectiu Drag i vinculat a Terrassa a través del teatre i del Carnestoltes. “Sempre he sentit aquesta festa com a meva perquè en el fons, el carnestoltes es construeix gràcies a persones que estimen aquesta festa. Aquest pregó va per a totes elles”, ha expressat Marteen. L’artista ha assegurat emocionat que aquesta “és la festa de la dissidents, del foc a la norma, dels nou vinguts i dels tots a una”.

Una vegada acabat el pregó, ha entrat al raval la comitiva del jurat i la comparsa oficial d’enguany, els Milenials, en pura essència discotequera. Els guanyadors de la comparsa de l’any passat han actuat davant el jurat sota el ritme de Pont Aeri. Tot seguit, la reina del Carnestoltes, La Reina de la Nit, ha rebut la clau de la nostra ciutat en mans de l’alcalde. “La ciutat és nostra, ja la tenim aquí Terrassa”, ha exclamat. I no ha marxat sense deixar un missatge per l’alcalde: “Volem que torni la moguda terrassenca, volem diversitat cultural de música, d’alegria pels carrers. No volem una ciutat dormitori. Ara sí que arrenca el carnestoltes”.

Reina de la Nit a l’Ajuntament de Terrassa / Nebridi Aróztegui

Les actuacions de les següents comparses han enlluernat el centre, amb la presència de les clàssiques de cada any, com la de Prodis, que enguany han vingut més reivindicatius que mai, reclamant el dret a una sexualitat sana i lliure. “Més educació sexual i menys censura”, repetien. Entre les 23 comparses que han anat desfilant s’han pogut veure les actuacions mítiques dels Diables de Sant Pere Nord amb música i percussió en directe o la dels Antoninots, que ja fa quinze anys que participen.

Aquesta matinada a partir de les 24 hores se celebrarà el Ball de Màscares. Tindrà lloc al Recinte Firal i l’entrada costarà 5 euros. Per entrar serà imprescindible anar disfressat i els menors de 16 anys només podran entrar acompanyats d’un tutor legal. El ball estarà amenitzat també pel DJ Alex Marteen. Durant l’actuació es farà entrega dels premis a les millors comparses participants en la rua.

FOTOS | Rua del 47è Carnestoltes de Terrassa

Terrassa s’omple de carrosses i disfresses per Carnestoltes
To Top