Terrassa

Les piscines municipals, en perill per la sequera

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha expressat la seva preocupació per les restriccions a les piscines municipals

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va expressar durant el Consell d’Alcaldies del Vallès Occidental la seva procupació per les piscines municipals, que no es podran obrir aquest estiu degut a l’entrada en la fase d’Emergència 1 dels municipis del sistema Ter-Llobregat.

“Tenim un problema greu, tenim la responsabilitat com a ciutats de garantir els refugis climàtics”, explicava l’alcalde de Terrassa. Aquests espais afegia “tenen una funció social impresncindible, generen igualtat d’oportunitats”. Les piscines municipals permeten que moltes famílies vulnerables puguin fer activitats durant l’estiu, “volem que des de la Generalitat es replantegin aquesta mesura i que es busqui alguna solució per tal de que no hagin de tancar aquests espais”, exposava Ballart.

L’alcalde plantejava que a alguns clubs privats els socis sí que podran disposar de les piscines, “mentre que molts nens de les nostres ciutats no podran anar a les piscines del barri”. Les mesures imposades per la Generalitat de Catalunya especifiquen que està prohibit omplir les piscines, a excepció de les piscines esportives (aplicant mesures d’estalvi i compensació).

A partir de la fase d’Emergència 2, només es permetrà el reompliment parcial indispensable de piscines cobertes inscrites al cens d’equipaments esportius de la Generalitat de Catalunya i de les piscines d’ús terapèutic. A la fase d’Emergència 3, estarà prohibit l’ompliment total o parcial de tot tipus de piscines, ja siguin públiques, privades o comunitàries, a excepció de les piscines d’ús terapèutic.

Les piscines municipals, en perill per la sequera
To Top