Terrassa

Tota la informació sobre el Carnestoltes de 2024 a Terrassa

Terrassa celebra del 8 al 14 de febrer el XLVII Carnestoltes i d’entre les diverses activitats programades, hi destaquen les rues de dissabte i diumenge pels carrers del centre de la ciutat. La Confraria de la Mascarada,  amb l’Ajuntament de Terrassa, organitza els actes oficials del Carnestoltes de 2024, en el que la comparsa oficial d’enguany, Millenials, té per lema “Que torni la Moguda terrassenca”.

La festa de la disbauxa inclou moltes cites interessants que et detallem per què no et perdis cap detall. Aquesta serà una edició molt espacial. Dissabte participaran a la Rua una trentena de comparses. Enguany s’incorporen dues de noves. Diumenge serà el torn de la Rua infantil, amb una vintena llarga de carrosses.

L’agenda d’activitats

Dijous Gras, el dia 8 de febrer, a les 17 hores: 

Es concentraran els grups de cultura popular de Terrassa per iniciar la cercavila, acompanyats dels Emissaris del Carnestoltes en un recorregut que passarà pel Vapor Ventalló, el carrer de Sant Llorenç, el passegi de les Lletres i el passeig del Vint-i-dos de Juliol fins al Recinte Firal de Terrassa. 

A les 18.15 hores, el Recinte Firal de Terrassa  acollirà el concert de Dijous Gras. Serà la primera festa popular del Carnestoltes, amb l’actuació de La Dona del Sac. El concert és de taquilla inversa i l’aforament limitat.

La comparsa guanyadora el Carnestoltes 2023 /Nebridi Aróztegui

La Rua, dissabte dia 10 a les 17,45 hores: 

La XLVII Rua de Carnestoltes sortirà de l’avinguda de Josep Tarradellas, confluència amb l’avinguda de l’Abat Marcet (davant de la plaça de les Magnòlies) per finalitzar al carrer Major, passant abans per la rambla d’Ègara, el parc dels Catalans, el Raval de Montserrat, la plaça de la Font Trobada, el carrer dels Gavatxons, la plaça Vella i el carrer Major. 

Enguany, la comparsa oficial que encapçalarà la Rua del 47è Carnestoltes de Terrassa serà la dels Milenials, presentat a La Reina de la Nit, i el pregó anirà a càrrec d’Àlex Marteen, travesti multifuncional, cantant, DJ i col·laborador televisiu, que treballa per fer visible el col·lectiu Drag i vinculat a Terrassa a través del teatre i del Carnestoltes.

Ball de Màscares, dissabte dia 8 a partit de les 24 hores: 

Al Recinte Firal i l’entrada costarà 5 euros. Per entrar serà imprescindible anar disfressat i els menors de 16 anys només podran entrar acompanyats d’un tutor legal. El ball estarà amenitzat pel DJ Alex Marteen. Durant l’actuació  es farà entrega dels premis a les millors comparses participants en la rua.

La Rua Infantil, diumenge dia 11 a partir de les 11 hores: 

La desfilada s’iniciarà a la rambla d’Ègara cantonada amb Pau Claris i finalitzarà a la plaça Nova, passant pels carrers d’Iscle Soler, de la Unió, el carrer Major, la plaça Vella, el carrer de l’Església i el carrer del Portal Nou.

A partir les 12.30 h tindrà lloc la tradicional festa infantil a la plaça Nova amb les actuacions de Karla amb K i Alex Marteen, el lliurament de premis i lectura del pregó a càrrec de l’AMPA de l’Escola El Cim

Vetlla de la Reina de la Nit, dilluns 12 i dimarts 13, de 18 hores a 20 hores: 

La vetlla es mantindrà  a l’atri de l’Ajuntament de Terrassa.

Ball de Vídues, dimarts 13 a les 20 hores: 

Es prega dol rigorós a totes les vídues que plorin la mort del Carnestoltes XLVII. La vetllada estarà amenitzada per Arreplegats i  durant la celebració s’entregarà el premi a la millor vídua.

Rua Mortuòria, dimecres 14  a les 20 hores: 

El punt de trobada és el Raval de Montserrat, davant de l’Ajuntament. El recorregut començarà en aquest punt i  continuarà per la placeta de la Font Trobada, els carrers de la Font Vella, el Passeig del Comte d’Ègara, la del doctor Robert, l’avinguda de Jaquard ( fins a la Casa Baumann) i baixada final pel parc de Vallparadís.

Rua Mortuòria del Carnestoltes 2023 / Alberto Tallón

Enterrament de la Sardina, dimecres 14 a les 20,30 hores: 

Al parc de Vallparadís, davant del Castell Cartoixa. La vetllada  es fa amb la col·laboració dels grups de cultura popular i  culminarà amb un espectacle teatral i de foc.

Un cop finalitzi la funció, el Carnestoltes 2024 s’acomiadarà amb una sardinada popular i gratuïta.

Informació pràctica:

Un Carnestoltes accessible

Durant les rues de dissabte i diumenge es disposarà d’una zona reservada a la mitjana de la Rambla d’Ègara, a l’alçada amb el carrer de Pau Claris, per a persones amb mobilitat reduïda. També es disposarà d’un tram en silenci destinat a adults o infants amb trastorns de l’espectre autista o dificultats davant el soroll i les aglomeracions. Dissabte, aquest tram estarà ubicat al carrer Major i el diumenge al carrer de l’Església.

Les afectacions al tansport públic durant el Carnestoltes:

Canvis a les parades d’autobussos: El dissabte de 16 hores a 19 hores aproximadament, s’anul·laran les parades de la L-5 sentit Pla del Bon Aire de Josep Llimona, Eduardo Marquina i plaça de Canjàyar, així com les parades de l’avinguda de Josep Tarradellas, a excepció de la parada d’Eugeni d’Ors sentit sud.

També s’anul·larà la parada del Recinte Firal del passeig Vint-i-Dos de Juliol. El dissabte de 16 h a 22 hores i el diumenge de 8 hores a 12 hores, s’anul·laran les parades d’autobusos de la rambla d’Ègara i el carrer de la Rasa.

Tant el dissabte 18 de 16 hores a 22 hores, com el diumenge 19 de 8 hores a 12 hores, s’habilitaran dues parades provisionals (una en cada sentit) a la carretera de Martorell, entre la rambla d’Ègara i el carrer d’Arquimedes. Aquestes parades substituiran les de la plaça del Doré i permetran el transport entre aquesta zona i els barris del municipi.

Desviament d’autobussos:

El dissabte 18 de febrer, les vies més afectades seran el vial est de la ronda de Ponent, entre la cruïlla de les avingudes de Josep Tarradellas i Abat Marcet i la ronda de Ponent; l’avinguda de Josep Tarradellas; l’avinguda de l’Abat Marcet, entre l’avinguda de Josep Tarradellas i la carretera de Rellinars; i el passeig Vint-i-Dos de Juliol, entre la carretera de Rellinars i la rambla d’Ègara.

De 16 h a 19 h, aproximadament, els autobusos de la línia 5 sentit Pla del Bon Aire es desviarà per l’avinguda de l’Abat Marcet, la carretera de Rellinars, el carrer de Pardo Bazán, els carrers d’Alcoi i Pare Millán, i l’avinguda de Béjar fins la parada de la Manxa. Els autobusos de les línies 1, 2, 3, 4, 6, 8 i 9 es desviaran per les carreteres de Montcada i Martorell, l’avinguda d’Àngels Sallent, el carrer de Santa Maria de Mazarel·lo, la ronda de Ponent, l’avinguda de l’Abat Marcet i el carrer de Topete.

De 19 h a 22 h, aproximadament, els autobusos de les línies 1, 2, 3, 4, 5, i 6 deixaran de circular per l’avinguda de l’Abat Marcet i ho faran pel passeig Vint-i-Dos de Juliol i l’avinguda de Josep Tarradellas.

El diumenge 19 de febrer , de 8 h a 12 h, aproximadament, els autobusos de les línies 1, 2, 3, 4, 5, 6 i 8 circularan pel carrer de Galileu. Els autobusos de les línies 2, 3 i 6, sentit est, es desviaran per la carretera de Montcada i el carrer de Topete.

Els autobusos de les línies 2, 3, 4, 5 i 6, sentit oest, i la línia 9 es desviaran per la carretera de Martorell, l’avinguda d’Àngels Sallent, el carrer de Santa Maria de Mazarel·lo i el passeig de Vint-i-Dos de Juliol.

El dispositiu policial:

La Policia Municipal ha preparat dos dispositius policials diferenciats per a les rues de dissabte i diumenge. El de la rua de dissabte estarà format per una vintena d’agents, que controlaran, amb la col·laboració de disset auxiliars de suport, el desenvolupament de la rua. 

Pel que fa a la rua de diumenge, el dispositiu estarà format per deu agents i un comandament de la Policia Municipal de Terrassa, que comptaran amb el suport d’onze auxiliars. 

Els agents faran les tasques de regulació del trànsit, garantint la seguretat de tots els participants. En aquest sentit, des del cos de seguretat municipal es recorda a la ciutadania que, si ha d’utilitzar el vehicle privat, es faci una previsió i es busquin rutes alternatives tenint en compte que dissabte hi haurà talls de trànsit que afectaran la ronda de Ponent a partir de les 15 hores i fins a les 19 hores i la zona centre des de les 17.30 hores fins a les 23 hores. Diumenge les afectacions a la zona centre seran des de les 8 fins a les 15 hores.

El dispotitiu de neteja:

Pel que fa a la neteja, els serveis municipals d’Eco-Equip activaran un operatiu especial de neteja per als carrers afectats per la rua dissabte a la nit i diumenge al matí i a la tarda. 

Pel que fa a la nit del dissabte, l’Ajunamnt informa que, un cop finalitzada la rua, es durà a terme una neteja mitjançant escombradora. Està previst a més fer una revisió del recorregut per netejar papereres i retirar aquells objectes més voluminosos que hagin pogut quedar a terra. Pel que fa al diumenge, al matí es farà un repàs de les zones afectades per la Rua de dissabte incloses a la Rua de diumenge, així com una neteja a fons de les no incloses. Durant la tarda, un cop acabada la rua infantil, es farà una neteja a fons del recorregut de la rua, fet que suposarà mantenir el tancament de la Rambla aproximadament fins a les 18 h. 

Posteriorment, durant la setmana, també es faran treballs concrets en aquests vials per acabar de netejar les zones.

Tota la informació sobre el Carnestoltes de 2024 a Terrassa
To Top