Terrassa

Terrassa se situa al mapa dels videojocs a Catalunya

El Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM) acull l’exposició “Nova Pantalla. El videojoc a Catalunya”

Fins al 16 de febrer, el Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM) de la UPC, referent formatiu en l’àmbit de les indústries creatives, acull l’exposició gratuïta “Nova Pantalla. El videojoc a Catalunya”, centrada íntegrament en l’ecosistema del videojoc català. La sala inclou un recorregut pel procés creatiu i de desenvolupament d’un videojoc, per donar a conèixer els perfils professionals que hi participen. El comissari de l’exposició, Marc Angrill, explica que “volem donar a conèixer el sector a tota la societat i celebrar els títols que s’han produït al territori català, alguns d’ells amb èxit internacional”.

Un sector en auge

El sector dels videojocs a Catalunya està fent camí. Les previsions de creixement de la indústria són positives: amb més de 5.000 professionals treballant al sector, s’espera una taxa de creixement anual d’entorn del 10%.

El futur dels videojocs no passa únicament per l’entreteniment, sinó pels anomenats jocs seriosos o “serious games“, dissenyats per activitats no lúdiques. Una nova forma d’aprendre o ensenyar a través de formats videolúdics. “Aquests jocs es podran aplicar al sector sanitari, a l’aprenentatge escolar i fins i tot a la publicitat”, explica el comissari de l’exposició. El seu desenvolupament no es pot comparar encara als dels videojocs de consum de masses, però a Catalunya hi ha diverses empreses i universitats que ja treballen en aquest nou llenguatge del videojoc.

Autor: Alberto Tallon

Terrassa es passa la pantalla

Terrassa treballa en una estratègia competitiva territorial especialitzada en el sector audiovisual, que es va consolidar amb el primer congrés Indie Games TRS: “Volem crear vocacions entre els joves i demostrar totes les aplicacions del sector dels videojocs”, explica el regidor d’Innovació, Pep Forn.

Des de l’organització expliquen que era lògic que l’exposició passés per Terrassa, “un ecosistema que compta amb empreses de referència com Nòmada Studio. La ciutat s’està posicionant al mapa”.

La mostra es va inaugurar el 2022 al Palau Robert de Barcelona i va ser tot un èxit d’assistència amb 123.000 visitants. També ha estat exposada a ciutats com Girona, Amposta i al Saló del Gaming, i continuarà el seu recorregut per diferents ciutats catalanes durant les setmanes vinents.

Terrassa se situa al mapa dels videojocs a Catalunya
To Top