Terrassa

Un policia solidari de Terrassa a Antena 3

Toni Villar participa a “La ruleta de la suerte”

Toni Villar, president d'Ègara Cops Walkers, a l'estudi de "la Ruleta de la suerte"

Els diners que va obtenir són importants (a bodes em convides) i qualsevol gra de sorra en aquesta carrera és benvingut, però si una cosa omple d’íntima satisfacció Toni Villar és aquesta exposició prèvia davant de la càmera, aquests escassos 50 segons que va aprofitar bé per parlar del càncer infantil. “Aquests segons valen or”, diu aquest agent, alma mater dels projectes solidaris que la Policia Municipal de Terrassa duu a terme des de fa anys i que van motivar la seva participació en el programa “La ruleta de la suerte”, d’Antena 3. Aquest dijous, a les 14 hores, el podreu veure a les vostres pantalles.

La idea li va venir al cap fa més o menys un any. I si, a més de les iniciatives realitzades cada any per la seva entitat, com la “rapada” multitudinària del setembre, intentava aparèixer en la tele, en un concurs? Tal dit tal fet. “Estava pendent del procés i a la primavera es va obrir el càsting. Vaig enviar el vídeo de presentació, en el qual vaig deixar clara la intenció, i m’hi vaig inscriure. I al juliol vaig rebre una trucada”, explica el Toni. “Et faré l’entrevista. Tens deu minuts?”, li van preguntar. Sí, per descomptat. “No van ser deu minuts, sinó quaranta. El redactor amb el qual vaig estar parlant ja és seguidor nostre, de Policías x Valientes!”.

El Toni, a Antena 3

Policías x Valientes és la iniciativa fundada per agents com el Toni en el 2017 per conscienciar la població sobre el càncer infantil i recaptar fons per a la recerca en aquesta malaltia. Naixia d’un grup de guàrdies amb motivacions solidàries, els Ègara Cops Walkers, que es va posar en marxa amb l’objectiu d’ajudar infants amb malalties minoritàries.

Policías x Valientes és la iniciativa fundada per agents com el Toni en el 2017 per conscienciar la població sobre el càncer infantil i recaptar fons per a la recerca en aquesta malaltia

Aquest propòsit es manté, i l’altre, també. En les seves campanyes per a la recerca oncològica, Policías x Valientes ha aconseguit fins ara 430.000 euros que ha destinat a l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. “Els primers 57.000, no obstant això, els vam lliurar al projecte SJD Pediatric Cancer Center Barcelona (del mateix hospital. Una habitació del centre porta el nom del nostre projecte”, diu, orgullós.

Nova trucada

Al novembre passat el van trucar de nou d’Antena 3. “Com ho tens per gravar al desembre?”, li van dir. Doncs perfecte. L’ocasió ho mereixia. El 14 de desembre va agafar un tren d’alta velocitat, el van recollir a Atocha, va anar als estudis de la cadena, va deixar el seu missatge davant la càmera, va participar en el concurs amb dues dones, una de Galdakao i una altra de Còrdova.

A la rapada solidària del setembre passat es van recaptar 4.215 euros / ALBERTO TALLÓN

I a la nit ja estava de tornada a casa, ple, molt ple. Sobretot, perquè ja havia dit el que havia de dir, en 50 segons. No volia cèntims per viatjar, com molts dels concursants. Va dir que participava a “La ruleta de la suerte” per visibilitzar el càncer infantil, minoritari i sense recursos de recerca científica, un càncer “que sofreix un nen per cada 200 adults”. Va dir que el 80% dels afectats superaven la malaltia”, i que “s’ha de reduir al zero” el 20%. I va dir que tot el que guanyés ho donaria a Policías x Valientes. Ja havia guanyat abans de concursar.

Un policia solidari de Terrassa a Antena 3
To Top