Terrassa

Falten professors de matemàtiques a instituts de Terrassa

La queixa de la comunitat educativa ha arribat al ple municipal

Un alumne de primer d'ESO en un institut de Terrassa / NEBRIDI ARÓZTEGUI

“La meva filla porta dos mesos sense fer matemàtiques en condicions“, denuncia la mare d’una alumna de Terrassa. I són desenes les famílies que han emès queixes. Hi ha una revolta, potser silenciosa, de moment, en forma de correus electrònics i cartes, però aquest divendres la denúncia col·lectiva ha tingut ressò al ple municipal de Terrassa. Falten professors.

La queixa corria des de feia setmanes a la comunitat educativa. Hi ha manca de professors a secundària. Aquest divendres, Carlota Menéndez, regidora del PSC, ha preguntat al govern local sobre aquesta mancança, demanant una interpel·lació municipal a la Generalitat: “A Can Jofresa porten tres mesos sense professor de matemàtiques, ni a primer ni a segon de l’ESO”.

El neguit de moltes famílies i de la comunitat educativa en general ha estat expressat al ple per la regidora Carlota Menéndez, del PSC

La solució “no es pot dilatar”, ha dit l’edil socialista. Si cal una proposta de suport massiu, el govern “pot comptar amb el PSC”, ha afegit.

“Greu i denunciable”

Nombrosos instituts arrosseguen la falta de professors per cobrir les baixes, alguns des del curs passat. Segons ha transcendit, determinats centres han contactat fins i tot amb antics alumnes amb formació científica com a solució provisional.

“És especialment greu i denunciable el cas de la falta de substitució de la professora de matemàtiques, després de més de dos mesos de baixa i sense previsió de solució a curt termini”, exposa una mare en una carta a l’institut de la seva filla

“Em dirigeixo a tu perquè facis arribar com creguis convenient la meva queixa/denúncia al Departament d’Educació de la Generalitat per la falta de docents per cobrir substitucions de professors a l’institut”. Es tracta d’un fet “massa recurrent que provoca un greu problema que tensa encara més el centre educatiu i perjudica greument tant el professorat com l’alumnat”. Això fa constar la Isabel, mare d’una alumna, en una carta enviada a una responsable del centre on estudia la seva filla. És un exemple de la tensió que es viu a diversos equipaments educatius de la ciutat.

“És especialment greu i denunciable el cas de la falta de substitució de la professora de matemàtiques, després de més de dos mesos de baixa i sense previsió de solució a curt termini. Aquesta situació està dificultant el dret a l’educació de l’alumnat. Els nostres fills i filles, amb 13 anys en el meu cas, estan patint una situació que els pot llastrar la vida acadèmica per culpa de la negativa a cobrir les baixes per part del Departament d’Educació”, afegeix l’escrit.

Falten professors de matemàtiques a instituts de Terrassa
To Top