Terrassa

El Premi Ciutat de Terrassa de Teatre celebra cinquanta anys

S’ha preparat una edició plena d’activitats que inicia aquest mateix diumenge a les 18 hores amb l’obra “Terra Baixa” d’Àngel Guimerà

Acte 50a edició del Premi Ciutat de Terrassa de Teatre / Lluís Clotet

L’acte celebrat aquest dissabte a la sala Crespi ha engegat la 50a edició del Premi Ciutat de Terrassa de Teatre. El certamen es va crear l’any  1966 i des d’aleshores, molts terrassencs han passat infinites tardes de diumenge veient grups de teatre, clàssics o descobrint noves peces. Els actors i actrius de la casa han preparat un espectacle que ha fet viatjar en el temps als espectadors, repassant anècdotes i curiositats de les diferents edicions del Premi, com el mateix nom del concurs, que es feia anomenar “Concurso Provincial de Teatro Amateur Premio Ciudad de Terrassa” a l’inici o recordant l’obra més representada en aquest escenari, “12 homes sense pietat”.

Jordi Ballart, l’alcalde de Terrassa i regidors i regidores de l’Ajuntament han estat presents en un acte que ha durat fins a dues hores i ha comptat amb un concert, parlaments i fins a un joc amb el públic. “Aquest és un dels esdeveniments de referència, que està totalment consolidat a tot el país, i que és una porta oberta al talent, a la creativitat local i de país”, ha remarcat Jordi Ballart. “He vist entrar gent vinculada a la sala i al casal, però també gent que ho havia estat, gent que havia treballat a les juntes i al casal i avui ens acompanyen, així que gràcies per fer-ho possible”, ha assenyalat emocionat Eduard Garcia, president del Casal de Sant Pere. També ha agraït la col·laboració dels patrocinadors que han ajudat a fer que “any rere any es pugui aixecar el teló”.

Acte 50a edició del Premi Ciutat de Terrassa de Teatre / Lluís Clotet

“El teatre no és amateur, el teatre és simplement teatre”, ha assegurat Toni Font, president de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, que ha pujat a l’escenari per a reivindicar el teatre i la cultura i recordar la feina feta perquè el Premi Ciutat de Terrassa de Teatre encara estigui viu. “S’han d’aixecar ponts i obrir camins a la cultura, és vital i imprescindible”, ha indicat Font, tot assegurant que “culturalment som un país molt ric, perquè tenim l’associacionisme i el teatre no professional es vesteix d’aquest”.

La música de la Banda de Matadepera ha estat present de principi a fi en l’espectacle i ha tocat peces dels Beatles, Rolling Stones, Led Zeppelin, Pink Floyd, Michael Jackson, Lady Gaga, Singin’ in the Rain, Queen i Bon Jovi, transportant del passat al present als espectadors. El cor de l’Escola Municipal de Sant Andreu de Llavaneres també els han acompanyat i la banda, per tancar l’espectacle, ha animat al públic a cantar amb ells “We Are The World”, la cançó de USA for Africa.

Quinze noves propostes

Enguany s’ha preparat una edició plena d’activitats. Els diumenges es representaran les obres que participen en el concurs i els dissabtes actuacions de companyies amigues del Casal de Sant Pere. Aquest mateix diumenge ja hi ha programada una obra, “Terra Baixa” d’Àngel Guimerà, la mateixa que va obrir el primer Premi Ciutat de Terrassa de Teatre l’any 1966 i que s’ha representat fins a cinc vegades al concurs. Aquesta vegada, estarà adaptada pel grup de teatre Taller d’Assaig Teatre-TAT de Vilafranca del Penedès. La funció arrencarà a les 18 hores.

Tal com ha anat informant la comissió organitzadora formada per membres de Qollunaka Grup de Teatre i PAM Teatre del Casal de Sant Pere, fins a 15 propostes pujaran en aquesta nova edició del Premi Ciutat de Terrassa de Teatre i vuit aniran a concurs. El preu de les entrades generals és de 12 euros, mentre que estudiants, socis del Casal, jubilats i socis d’Òmnium tenen l’entrada a 10 euros. Existeix també un abonament de 10 obres per 80 euros o de 15 obres per 100 euros.

To Top