Terrassa

Quan plourà a Terrassa?

L’estat de sequera també s’agreuja a la nostra ciutat. De moment, les previsions de pluges no són favorables

Marc Silvestre, cap de meteorologia de Taikometeorologia, explica que la situació de sequera és crítica a la nostra ciutat. “L’any passat van caure 400 l/m2 a Terrassa, que és gairebé la meitat del que pertocaria. A més, vam tenir la tempesta del 13 de juny (120 l/m2), que ha camuflat els registres”, informa el meteoròleg. Tot i això, l’aigua que va caure aquell dia no es va aprofitar gens.

“De moment, aquest gener anem a un bon ritme perquè portem entre 10 i 15 l/m2 en un mes que acostuma a ser bastant sec”, assegura Silvestre. Tanmateix, aquestes precipitacions que s’han donat no fan ni pessigolles a la sequera.

Les perspectives són dolentes. L’expert indica que “aquest divendres podria ploure, però serà l’última oportunitat”. En aquest sentit, afegeix que “podem confirmar amb rotunditat que s’instal·larà un anticicló durant la segona meitat de gener i fins i tot les primeres setmanes de febrer, amb temperatures més altes per l’època de l’any”. Per això, l’episodi de divendres no solucionarà ni de bon tros l’estat de sequera. Silvestre comenta que “falten moltes situacions de pluja general”.

“Haurem d’esperar que la primavera faci els deures, tot i que els precedents no són massa bons”, afirma. Així mateix, aclareix que “la mitjana climàtica dels darrers 30 anys ens diu que la primavera és una època plujosa i que hauríem d’omplir pantans, però ja fa tres anys que no s’està complint”. Si enguany no trenquem aquesta tendència, arribarem a l’estiu amb una situació extrema.

Quan plourà a Terrassa?
To Top