Terrassa

Una empresa externa per millorar l’eficiència d’Eco-Equip

L’Ajuntament contractarà un equip privat, seguint les recomanacions de l’auditoria feta a l’empresa municipal

Treballadors d'Eco Equip en tasques de recollides de residus / Nebridi Aróztegui

L’empresa municipal Eco-Equip SAM contractarà aquest 2024 una empresa externa especialitzada per tal de fer un anàlisi del seu funcionament i definir les actuacions per millorar la seva organització i processos. La decisió s’ha pres arrel de les recomanacions de l’auditoria feta a Eco-Equip SAM, encarregada pel Govern local en l’anterior mandat i que aquest dimecres el tintent d’alcalde Xavier Cardona ha presentat als grups municipals. L’auditoria, les conclusions de la qual l’oposició havia reclamat en reiterades ocasions, està inclosa al contracte-programa de l’empresa pública.

Entre les conclusions que apareixen a l’informe, a més de recomanar la contractació d’una empresa externa, també s’aconsella la implantació d’un sistema de gestió digital a Eco-Equip que permeti fer una planificació ordenada, un seguiment acurat dels serveis prestats i les incidències, i l’avaluació dels rendiments dels diferents serveis i planificar rutes. D’altra banda, també s’indica la necessitat d’incrementar els perfils de personal tècnic. 

El pressupost de 2024 preveu realitzar un estudi de millores organitzatives i el reforç de personal tecnificat

Per al tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Xavier Cardona, “el model actual és el millor, però també som conscients que hem de corregir alguns aspectes perquè pugui seguir donant el millor servei a la ciutat. Per a nosaltres, la millora de la neteja és una prioritat i sabem que la ciutadania també ens ho demana. En aquest sentit, creiem que per garantir l’èxit en aquesta tasca és necessari comptar amb l’expertesa d’una empresa externa que ens ajudi a definir les actuacions a fer per avançar en aquesta millora”.

En aquest sentit, Cardona ha explicat que “per poder dur-ho a terme, aquest any 2024 hem incorporat en el pressupost d’Eco Equip una partida de 118.000 euros, que serà destinada a la contractació i realització de l’estudi de millores organitzatives. També s’han incorporat 164.000 euros més pel reforç de personal tecnificat dins de la plantilla que, entre d’altres qüestions, haurà de millorar els nivells d’absentisme laboral”.

L’auditoria  situa el nivell de recollida selectiva a Terrassa en el 44,5%, lluny de l’objectiu del 50% per a 2030

D’altra banda, l’auditoria situa el nivell de recollida selectiva a la ciutat en un 44,65%, per sota del 50% que estava previst al Pla Local de Residus 2018-2030. Es tracta d’una xifra que l’Ajuntament vol augmentar, segons informa, a través de l’ increment de les tasques d’educació i comunicació ambiental, tallers, activitats a les escoles i campanyes informatives, com la que s’ha posat en marxa recentment sota el lema Fem-ho bé!. “La recollida selectiva depèn en gran part de la la conscienciació ambiental per part de la ciutadania. Campanyes com aquesta serveixen perquè la ciutadania tingui informació que els permeti reduir la presència d’impropis als contenidors i fer una bona recollida selectiva a casa seva” conclou Cardona. 

Una empresa externa per millorar l’eficiència d’Eco-Equip
To Top