Terrassa

Posaran semàfors al pont del Passeig de Terrassa

L’Ajuntament afirma que l’objectiu de la mesura és reduir els embussos

Tram on l'àrea de Territori vol instal·lar grups semafòrics / NEBRIDI ARÓZTEGUI

L’Ajuntament de Terrassa vol posar semàfors a l’entrada del pont del Passeig, al costat de Mútua. Semàfors en totes dues direccions, cap al Centre i cap a l’avinguda de Jacquard. L’objectiu: reduir els col·lapses de trànsit. El projecte, que el consistori vol executar aquest any, costarà uns 30.000 euros i està pendent d’ajustar amb els terminis de l’obra d’ampliació de les voreres del pont, que s’han d’afrontar amb els fons Next Generation 2.

En una consideració intuïtiva, la regulació semafòrica podria semblar contraproduent, però l’àrea de Territori diu el contrari. Sosté que rebaixarà els col·lapses que afecten l’encreuament amb la plaça del Doctor Robert. És una cruïlla marcada per un alt volum de trànsit, sobretot per causa dels vehicles que hi arriben des del saturat carrer de Topete. El pas de busos hi contribueix.

Més fluidesa

El motiu argumentat pel departament dirigit pel tinent d’alcalde Xavier Cardona: ara mateix, els vehicles s’han d’aturar cada dos per tres per deixar passar un vianant o diversos que volen travessar l’inici del pont pel pas actual. Amb cada persona s’atura un vehicle, i darrere, uns quants més. Amb els semàfors, els cotxes, quan s’aturin, cediran el pas a uns quants vianants de cop i en la següent fase es guanyarà en fluidesa.

El projecte per instal·lar semàfors en tots dos sentits costarà uns 30.000 euros

L’Ajuntament subratlla que els taxistes també han demanat aquesta mesura, “que millorarà la seguretat en aquest pas de vianants, molt concorregut”. Potser de nit o durant els caps de setmana els semàfors podrien funcionar amb llums intermitents.

/ NEBRIDI ARÓZTEGUI

El regidor destaca que els embussos “perjudiquen en gran manera” veïns i comerciants del carrer de Topete i que amb el canvi s’intentarà mitigar aquest problema de trànsit.

To Top