Terrassa

Salut convida a la població a vacunar-se de la grip i la covid

El conseller de Salut, Manel Balcells va insistir ahir que encara hi ha temps per vacunar-se de la grip i la covid i que “val la pena”, sobretot per la “possibilitat de passar la grip i qualsevol infecció de forma més lleu”. La conselleria va fer ahir una crida a la vacunació de tota la població, recordant que és accessible demanant cita a La Meva Salut, citasalut.cat o al CAP.
Durant la darrera setmana epidemiològica, de l’1 al 7 de gener, a Catalunya la incidència del conjunt de les infeccions respiratòries agudes (IRA) registra un ascens en relació amb la setmana anterior, més marcat que en les setmanes precedents.

El virus de la grip és el més freqüent (38,2%), seguit del rinovirus (15,5%), de la covid -SARS-CoV-2- (12,6%) i del VRS (7,2%). En la població pediàtrica, la grip és el virus més circulant (49,4%), en ascens respecte de la setmana prèvia, seguit del VRS (8,2%), que continua en descens.

Pel que fa a la grip, es manté la tendència ascendent d’onada epidèmica, amb un nivell de transmissió alt. en el cas de la covid, la seva incidència estimada registra un lleu descens.
Fa uns dies la secretaria de Salut Pública, Carmen Cabezas, atribuïa la “fatiga pandèmica” el baix índex de vacunació aquest hivern, respecte altres. “La sensació és que hem passat pàgina i no ho hem fet”, ha dit Cabezas.

Segons les darreres dades de Salut, la cobertura vacunal de les persones vulnerables enfront de la covid és del 59% per als més grans de 80 anys i del 45% per a les persones d’entre 70 i 79 anys. I pel que fa a la grip en aquests dos grups d’edat és un 65% i un 53%, respectivament.

El departament de Salut recorda la importància de mantenir mesures preventives per evitar el contagi en un moment d’alta transmissió vírica. Apunta que cal rentar-se les mans adequadament i sovint; tapar-se el nas i la boca amb un mocador d’un sol ús en esternudar o tossir i llençar-lo després a les escombraries; ventilar els espais tancats i usar mascareta si es tenen símptomes.

Salut convida a la població a vacunar-se de la grip i la covid
To Top