Terrassa

Ja està a punt la nova seu de l’empresa d’aigües de Terrassa

La inauguració del local al Segle XX serà el 22 de gener

Simulació de l'interior de les oficines en el projecte

Taigua canvia de seu. L’empresa municipal de subministrament d’aigua de Terrassa, que va agafar el relleu de Mina fa poc més de cinc anys, es mudarà al barri del Segle XX el pròxim 22 de gener.

L’Ajuntament ha endegat aquesta setmana una campanya divulgativa per donar a conèixer el canvi de seu de l’empresa. Després de dècades (primer com a Mina, cinc anys com a Taigua) radicada al número 30 del carrer de la Societat, la companyia “es trasllada ara a unes noves instal·lacions més modernes, accessibles i sostenibles amb la voluntat d’oferir un millor servei a la ciutadania”, diu l’Ajuntament.

La nova seu està situada a la plaça de Jaume Jover número 1, on té l’entrada. L’edifici es troba a la confluència amb la carretera de Rubí i el carrer del Pare Font, al barri del Segle XX

Es tracta d’un canvi “necessari” un cop ha finalitzat el contracte de lloguer amb l’anterior concessionària del servei d’abastament d’aigua, afegeix. La inauguració estava prevista per a finals del 2023.

La nova seu està situada a la plaça de Jaume Jover número 1, on té l’entrada. L’edifici es troba a la confluència amb la carretera de Rubí i el carrer del Pare Font, al barri del Segle XX. És una antiga nau en desús que durant anys va ser el concessionari i taller d’una marca de vehicles i que Taigua ha llogat per quinze anys. Els dos accessos per vehicles estan situats en els carrers del Pare Font i de Baldrich, just al costat de l’Arxiu Comarcal.

Més de 3.200 metres quadrats

El local “ocupa un espai diàfan, de 3.280 metres quadrats de superfície, de planta baixa i pis on, a diferència de les antigues instal·lacions, Taigua ha guanyat en amplitud i espai pel que fa a la zona d’atenció ciutadana, de tallers i de sales de reunions”. També “aconsegueix una millor organització dels despatxos, entre altres dependències, que en l’actual seu del carrer de la Societat estan dispersos per diferents edificis de Mina Pública”.

Projecció de l’exterior de la nova seu

Les obres de rehabilitació per adequar l’interior han consistit, doncs, en actuacions “per fer que l’immoble sigui accessible, ambientalment eficient, adequant els espais i instal·lant una nova escala interior”.

Els treballs van començar abans de l’estiu de 2023, amb un pressupost de licitació d’1.496.989 euros (IVA inclòs). Paral·lelament, i durant aquests mesos, s’ha retirat el fibrociment i s’han reparat les cobertes de l’edifici per millorar-ne les condicions tècniques i d’aïllament, “adequant 2.885 metres quadrats de teulada i instal·lant plaques fotovoltaiques”.

És una antiga nau en desús que durant anys va ser el concessionari i taller d’una marca de vehicles i que Taigua ha llogat per quinze anys

El pressupost de licitació de les actuacions a la coberta ha estat de 278.571 euros (IVA inclòs).

Taigua compta, actualment, amb una plantilla de més d’un centenar de persones.

To Top