Terrassa

El comerç local s’anticipa a la campanya de rebaixes d’hivern

La temporada de rebaixes comença oficialment aquest diumenge, però molts establiments de la ciutat no han volgut esperar i han iniciat els descomptes abans de Reis, una pràctica que esdevé més comuna cada any

Rebaixes d'hivern al comerç local | ALBERTO TALLÓN

Amb la temporada de rebaixes oficial programada per començar el pròxim 7 de gener, molts comerciants locals han decidit no esperar i ja han iniciat les seves ofertes abans de Reis. Aquesta pràctica, que esdevé més comuna cada any, respon a les noves flexibilitats establertes després que el Tribunal Constitucional derogués la llei catalana de comerç el 2012. Ara, el calendari de rebaixes és més flexible, permetent als comerciants decidir l’inici i la durada d’aquest període segons el seu criteri i l’interès comercial.

Montse Povill, propietària de la botiga de moda Ikks, destaca la necessitat d’anticipar-se a la temporada oficial de rebaixes. “Comencem les rebaixes molt abans perquè si no no es ven pràcticament”, explica Povill. Aquest sentiment és compartit per molts altres comerciants, que consideren que oferir descomptes abans del 7 de gener és essencial per mantenir un flux constant de clients.

Altres establiments, com la botiga de roba Nuna, també han iniciat les seves rebaixes abans de temps, concretament el passat dimarts 2 de gener. Olga Herrerias, la propietària del local, assegura que aquesta pràctica respon a la seva lleialtat amb la clientela. “Començo les rebaixes el 2 de gener per fidelitat als meus clients”, expressa. “És una mala jugada pel client comprar una peça que l’endemà costarà 30 euros menys”, afegeix Herrerias, subratllant la importància de reconèixer la lleialtat dels compradors i evitar que se sentin perjudicats per adquirir productes a preus més elevats just abans de les rebaixes oficials.

Descomptes durant tot l’any

Amb aquesta flexibilitat en el calendari de rebaixes, els comerciants locals tenen l’oportunitat d’adaptar-se millor a les necessitats dels clients i optar per períodes de descomptes que coincideixin amb moments clau per al seu negoci. Tot i que la normativa estableix que les rebaixes poden durar en períodes de major interès comercial, alguns comerciants ja han adoptat la pràctica de mantenir descomptes pràcticament tot l’any per mantenir l’atractiu per als compradors.

Rebaixes d’hivern al comerç local | ALBERTO TALLÓN

L’anticipació de les rebaixes també planteja interrogants sobre la competència i com altres establiments gestionen aquesta nova dinàmica. Amb algunes botigues ja oferint descomptes significatius, és evident que la competència per atraure clients està en marxa abans de l’inici oficial de la temporada de rebaixes. Molts clients, conscients d’això podrien estar planificant les seves compres amb antelació per aprofitar les millors ofertes.

Grans cadenes de distribució com El Corte Inglés han iniciat una campanya d’ofertes amb descomptes de fins al 40% en una selecció de productes.

D’altra banda, el grup Inditex, que inclou reconegudes marques com Zara, Massimo Dutti, Lefties i Oysho, seguirà la seva pauta habitual en llançar les rebaixes a través de la seva plataforma en línia el 6 de gener. Aquesta decisió permet als consumidors accedir a descomptes immediats a mesura que els més petits de la casa es recuperen dels festejos del Dia de Reis.

Malgrat les creixents dificultats que les campanyes d’hivern i estiu enfronten per mantenir la seva rellevància enmig de l’auge de descomptes i promocions constants, especialment en internet, aquestes encara esdevenen instants crucials per al comerç terrassenc. La batalla per desestacionalitzar les ofertes s’ha convertit en un repte constant en un entorn comercial cada vegada més competitiu.

El comerç local s’anticipa a la campanya de rebaixes d’hivern
To Top