Terrassa

Terrassa tindrà un cartell com el de Hollywood

L’Ajuntament vol projectar la ciutat com la capital del cinema espanyol amb una instal·lació com la de Los Angeles, que s’ubicarà al parc natural de Sant Llorenç

El cartell serà visible des de molts punts de la comarca / winni house
[ Marcelino Galderich ]

La imatge més icònica de la ciutat de Los Angeles, a més de les seves meravelloses platges, és sens dubte la del cartell de Hollywood sobre el pujol del mont Lee, al parc Griffith. Un gran cartell format per enormes lletres blanques que fan 14 metres d’alt i 106 metres de llarg, i que és visible des de diferents punts de la ciutat.

Amb l’objectiu de convertir-se en el plató del cinema català i espanyol, Terrassa instal·larà un cartell com aquest. Ho farà als peus del parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, en una ubicació que estarà a prop del Parc Audiovisual de Catalunya (PAC) i que serà visible des de molts indrets de la comarca.

De fet, el rètol amb les lletres blanques de “Terrassa” també es podrà veure des de la ronda Nord, que connectarà Terrassa i Sabadell quan estigui construïda. D’aquesta manera, els vehicles que circulin per l’autovia en direcció a la capital veïna o el Baix Llobregat, seran conscients que estan passant per la ciutat del cinema.

L’Ajuntament de Terrassa ha demanat ajuts als fons europeus Next Generation, per finançar les obres i la infraestructura, que vol projectar encara més la ciutat en el sector audiovisual. De fet, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, té previst viatjar als Estats Units aviat per comprovar “in situ” els beneficis del cartell. En tot cas, fonts municipals esperen que en poc temps es converteixi en una icona terrassenca com la Masia Freixa, la Seu d’Ègara o el Vapor Aymerich, Amat i Jover.

La intenció municipal és inaugurar-lo a l’estiu coincidint amb la Festa Major. Tot i que no s’ha confirmat, es comenta que a l’acte hi haurà “celebrities” que han rodat a Terrassa, com Liam Neeson, Uma Thurman, Christian Bale, Calista Flockhart, Shakira, Elijah Wood i Tom Holland, entre altres.

To Top