Terrassa

Reparació de fissures en un edifici municipal de Terrassa

Els danys es van detectar en una façana del carrer del Pantà

La façana en obres dona a un pati que es fa servir d'aparcament / ALBERTO TALLÓN

Les obres van començar el 12 de desembre, duraran uns dos mesos i costaran 78.627 euros. Aquest és el pressupost estipulat per al reforç estructural d’unes bigues en mal estat d’un edifici municipal. El lloc: el carrer del Pantà, 30, la seu actual d’Habitatge Terrassa, l’antiga Prefectura de la Policia Municipal.

La rehabilitació ha estat adjudicada a l’empresa Baldó Serveis i Obres SL. Una bastida ocupa des de fa dies la part dreta de la façana, que dona al pati (aparcament) interior, on els operaris repiquen l’arrebossat per procedir, després, al reforç de les jàsseres deteriorades, les situades damunt de les finestres de la planta 1 i la planta 2. Els despatxos situats en la zona d’afectació hauran de ser desallotjats provisionalment.

/ ALBERTO TALLÓN

El projecte va ser aprovat de manera definitiva el juny passat. La memòria del document fa constar que la detecció de fissures i altres imperfeccions es va produir durant unes tasques de manteniment. Quan es va retirar l’arrebossat es va descobrir que les jàsseres presentaven un formigó fissurat, “cosa que va portar a realitzar cales, trobant-se les armadures en estat avançat d’oxidació amb canvi de volum”.

Aquest augment va provocar que la part superior del revestiment de les finestres, les seves llindes, presentessin esquerdes horitzontals i, per tant, “risc de despreniment sobre la zona d’estacionament”. Les causes possibles de la degradació han estat, segurament, les filtracions d’aigua de la coberta.

Reparació de fissures en un edifici municipal de Terrassa
To Top