Terrassa

Tions, màgia i un toc sostenible

La plaça Nova acull aquestes festes la Fira de Nadal Sostenible, amb activitats centrades en la sostenibilitat i la figura del tió

El tren dels somnis porta els infants al poblat màgic ple de tions / Alberto Tallón

Aquest Nadal, la plaça Nova s’omple d’activitats nadalenques que transformen l’espai en un univers bolcat en la sostenibilitat i la figura del tió. En aquesta Fira de Nadal Sostenible, impulsada pel Gremi d’Hostaleria de Terrassa i Comarca en col·laboració amb l’Ajuntament, els visitants pugen al tren dels somnis i fan un recorregut pel poblat màgic, ple de cases i tions.

Amb una entrada il·luminada amb llum led, el Món dels Somnis s’obre davant dels visitants, amb el Tió Gegant presidint la festa. Aquesta figura, feta de fibra, esdevindrà avui a les 19 hores la protagonista de l’activitat més esperada: el tió. Els regals il·luminats, creats amb materials reciclats, il·luminen el camí amb llum de baix consum, fusionant màgia i sostenibilitat.

Fira de Nadal sostenible, a la plaça Nova / Alberto Tallón

A bord del tren dels somnis, els visitants viatgen a través d’un poblat màgic ple de tions que representen tradicions catalanes úniques: el Rei Carnestoltes, la Vella Quaresma, els Castellers, el Lluquet i el Rovelló, els Diables, els Castellers… Fins i tot hi ha un tió de Lildami. Cada un té la seva història i simbolitza la riquesa de les nostres arrels. En aquest sentit, Àusias Ballart, fundador de Kosmo Eventus (l’empresa que organitza el muntatge de la fira) assegura que “amb aquests tions es pretén retornar als orígens de la nostra cultura popular”.

Amb la missió de fomentar la creativitat dels infants, la fira ofereix tallers creatius en una cúpula de fusta que esdevenen l’espai perfecte perquè els petits artistes puguin deixar volar la seva imaginació. Pintar un mural gegant de Nadal, crear corones nadalenques o fins i tot confeccionar el teu arbre de Nadal són algunes de les opcions que conviden a la creativitat i la diversió.

Fira de Nadal sostenible, a la plaça Nova / Alberto Tallón

Des del 21 de desembre fins al 4 de gener, la Fira de Nadal Sostenible s’instal·la a la plaça Nova amb una invitació als terrassencs a sumar-se a aquesta celebració, on la màgia del Nadal es fon amb la consciència ambiental.

Un ampli ventall d’activitats sota el concepte “Nadal Sostenible”

La sostenibilitat és la peça clau de la fira. De fet, tot està fet amb materials naturals o reciclats. Fins i tot

el tren dels somnis, ja que és elèctric. L’espai ofereix un ampli ventall d’activitats per promoure el comerç local, la sostenibilitat, la reducció de residus, i l’educació ambiental. Tot això, dins d’un clima festiu, acollidor i familiar, amb decoració nadalenca i entreteniment.

To Top