Terrassa

Quan els somnis d’un nen guien la loteria de Nadal

Enguany, els terrassencs han concentrat les seves compres dels dècims en el mes de desembre. Cada cop més tard. Tot i això, les vendes han experimentat un augment important. El número més sol·licitat a la ciutat és el 15823, que coincideix amb el dia de la festa de l’Assumpció

Hi ha moltes anècdotes sobre els números de la loteria de Nadal / ALBERTO TALLÓN

Aquesta és una època de l’any en què la il·lusió pren forma i es barreja amb l’esperança, i a Terrassa, com en molts altres llocs, aquesta màgia es manifesta amb més força que mai amb l’arribada imminent de la loteria de Nadal. Enguany, una història extraordinària ens ha captivat; una narrativa que destaca la profunda connexió entre la loteria i els somnis d’un nen. 

Una família gironina va venir fins a Terrassa amb una missió clara: adquirir entre 3.000 i 4.000 euros del número 01469. El motiu és tant innocent com màgic: el seu fill havia tingut un somni amb aquest número. Nacho Callejas, propietari de l’administració número 16 al carrer de la Rutlla, ha sigut testimoni d’aquesta història i ens explica que el número més sol·licitat a la seva botiga ha estat el 15823, el dia de la festa de l’Assumpció. Les supersticions i les preferències han teixit una xarxa fascinant de números amb significats ocults per als compradors, com el 5, el 7, el 13 i el 69, que han estat les terminacions més buscades. El Nacho ens revela la seva pròpia estratègia: buscar la data de la final de la Champions League de l’any vinent i adquirir aquell número.

L’atmosfera festiva es veu reflectida en les vendes, almenys a l’administració del carrer de la Rutlla, on han experimentat un augment del 10% en comparació amb l’any anterior. Cal destacar que aquestes vendes s’han concentrat especialment durant el mes de desembre, mentre que els anys anteriors ja es compraven dècims al setembre. 

Números i il·lusions

5 És el número que més s’ha repetit (en 37 ocasions) en un reintegrament d’un primer premi de la loteria de Nadal

En aquest univers de números i illusions, una ment brillant va decidir preguntar al ChatGPT pel número guanyador de la Grossa d’enguany, i la resposta va ser el 03965. La IA també es va aventurar a proposar el segon número amb més probabilitats: el 02965. El consell que acompanya a aquestes prediccions és notòriament interessant, ja que es basa en la terminació que ha estat premiada més vegades. Les estadístiques revelen que el número 5 és el rei del reintegrament, sortint en 32 ocasions. El segueixen el número 4 i el 6, amb 27 vegades cadascun. D’altra banda, els menys afortunats són el número 1 (vuit ocasions), el 2 (tretze ocasions) i el 9 (16 ocasions). 

03965 és el número que, segons el ChatGPT, té més probabilitats de ser el número guanyador. També ha determinat el segon: el 02965

Els nens de Sant Ildefons trauran demà 1.807 boles, en un procés aleatori que dona a cada número les mateixes opcions de ser premiat. Les tradicions, les supersticions i fins i tot les estratègies es fusionen en aquesta rifa que captiva tota una nació. Amb una probabilitat ínfima, però no impossible, de guanyar la Grossa, cada terrassenc espera que els seus somnis es converteixin en realitat. Així que esperem que la sort estigui de la nostra part. 

Què és el primer que faries si et toqués el primer premi? 

José María Molina, 52 anys

Si demà li toca el primer premi de la loteria de Nadal, el José té clar que la seva primera reacció seria “celebrar-ho amb la família”. Pel que fa als diners, optaria per treure’s un bon pes de sobre. “Pagaria la hipoteca”, assegura.

Rebeca Ruiz, 39 anys

Primerament, la Rebeca trucaria a la seva família. Això mai pot faltar. Per a ella, el més essencial seria “comprar-me un pis”. Però no només això. També vol viatjar. “Tinc clar que me n’aniria a fer unes bones vacances als Estats Units i a Hawaii”, comenta.

Yolanda López, 41 anys

Si em toca el primer premi de la loteria, el primer que faria seria dir-ho a la meva família”, explica. La Yolanda es decidiria per “pagar la hipoteca”. Qui no ho faria? A més, també vol viatjar al seu destí preferit: Nova York (Estats Units).

Elvira Autonell, 63 anys

L’Elvira sempre ha volgut viatjar a molts països. És bastant improbable, però guanyar el primer premi de la loteria de Nadal faria que pogués complir aquest somni. “Viatjaria per conèixer món”, expressa. A més, amb els beneficis també “compraria un pis”.

Quan els somnis d’un nen guien la loteria de Nadal
To Top