Terrassa

Les esmenes al pressupost se centren a millorar espai públic i policia

El ple s’acomiada avui per Nadal amb dues sessions -ordinari i pressupostos- i amb un ull posat en el sorteig de la Loteria

L’Ajuntament viurà avui una maratoniana jornada de sessions marcada per ser la darrera jornada política abans de la pausa nadalenca i coincidir amb el sorteig de Nadal. Al saló de plens, el so del debat s’alternarà amb la cantarella dels Niños de San Ildefonso sonant als mòbils dels regidors. Alguns confessaven ahir que portaran bastants dècims a la butxaca i intentaran “estar el cas a través del mòbil de com va el sorteig i de si toca a Terrassa”.

Enmig de tot aquest enrenou, l’Ajuntament celebra aquest matí dos plens consecutius: un primer l’ordinari corresponent al mes de desembre, i immediatament després el ple de pressupostos, el de més càrrega política de l’exercici.

L’oposició ha presentat esmenes al projecte pressupostari del govern, que dijous va exposar en roda de premsa els números de l’exercici 2024. Terrassa tindrà un pressupost de 247,4 milions d’euros (322 milions per al total del hòlding municipal) i destinarà 20,3 milions a inversions.

El grup municipal socialista ha estat avui a punt ahir d’arribar a un acord amb l’executiu, que s’ha mostrat obert a acceptar les seves esmenes. En una primera conversa no hi ha hagut acord però, al tancament d’aquesta edició, les converses s’havien reprès.

Els socialistes proposen destinar 420.000 euros a millores a l’espai públic, ampliar el casal de Can Parellada, cobrir el pavelló de les Arenes, crear aparcaments a solars buits i impulsar un estudi sobre el futur estratègic de la ciutat, a banda de destinar 200.000 euros a Eco-Equip. En total, les mesures sumen 1 milió d’euros que el PSC suggereix finançar amb baixes en partides del pressupost com el nou semàfor del pont de Mútua, recursos de protocol i de comunicació, eliminant una partida de 200.000 euros de Festa Major i transferències d’ars escèniques.

A priori, el PSC té previst “abstenir-nos si ens accepten part de les esmenes i votar en contra si no ho fan”, avança el regidor del PSC Javier Garcia.

Policia, enllumenat…

Des de les files populars, la seva portaveu Marta Giménez ha presentat un paquet de sis esmenes, entre les quals destaca la proposta de destinar els 6,7 milions que el Consell Comarcal del Vallès Occidental retornarà a Terrassa, després d’assumir les competències en gestió de residus, a quatre actuacions: 2 milions per a polígons industrials; 1,3 milions per Policia municipal; 2,6 milions per pavimentació i manteniment i 674.500 euros per a promoció turística.

Via esmenes, el grup popular proposa destinar 508.548 euros més a Policia Municipal, dotar un pla de suport i foment a l’emprenedoria, millorar l’enllumenat públic i dotar un servei de suport i assessorament a víctimes de violència masclista, a banda d’incrementar amb 182.936 euros el programa de capacitats diverses i accessibilitat.

PP i el govern municipal han mantingut a darrera hora d’aquesta tarda un contacte, però les negociacions no han fructificat i la conversa ha finalitzat sense acord.

La portaveu Marta Giménez ha explicar després de la negociació que, tot i la manca d’entesa, valora “positivament la trucada i el gest” de la primera tinent d’alcalde Maise Balcells, responsable del pressupost municipal.

To Top