Comarca

La B-40 ja té un tió!

Els Amics de Sant Miquel de Toudell, de Viladecavalls, han creat un tió al·legòric i emprenyat, crític amb les obres i el seu retard

L’Associació d’Amics de Sant Miquel de Toudell a Viladecavalls han fet un tió de protesta perquè, expliquen, “estem ben cansats de les obres de la B40, coneguda com el 4t cinturó”. Es tracta d’una figura amb el rostre desencaixat i una autovia amb vehicles que recorre el tronc. Tota una al·legoria a la interminable història d’una infraestructura de només 6,1 quilòmetres que acumularà 17 anys d’execució quan s’inauguri, previsiblement el dia 30 de gener, segons el darrer anunci Ministeri de Transports.

L’entitat de Viladecavalls vetlla per la conservació d’una església romànica que està a tocar de les obres de la B-40, Sant Miquel de Toudell,  i aquest any ha fet un concurs de tions solidaris per la Marató de TV3. Els Amics de Sant Miquel de Toudell  van proposar  el  que han batejat com a “Tió del 4t Cinturó”.

“Aquestes obres s’han allargat moltíssim en el temps”, comenta Albert Oliet, president de l’entitat. “Cada poques setmanes ens canvien els accessos i estem tots ben perduts. Estàvem convençuts que per la data que presentaríem el tió s’inauguraria l’obra, però ara ens tornen a dir que fins al febrer no creuen que acabin”.

La protesta dels veïns de Viladecavalls és sobretot, diuen, “per l’impacte mediambiental i paisatgístic que té l’autovia. Com una mostra, el nostre tió, un tronc tallat. Per a fer aquesta obra han tallat milers d’arbres i entre ells molts roures. Sembla mentida que en plena crisi del canvi climàtic encara s’aposti tant per les autopistes i aquí a Viladecavalls han fet un nus viari que és una  vergonya. I no parlem dels sobrecostos!”, afegeixen.

És per això que presenten el seu “‘Tió del 4t Cinturó’, per fer reflexionar a tothom què carai estem fent del nostre territori! Demanem al tió que si pot ens cagui més consciència! Per exemple, que no sigui un tema a tractar en els pressupostos 2024 de la Generalitat l’allargament d’aquesta autovia obsoleta!”.

Qualsevol que vulgui visitar el “Tió del 4t Cinturó” el trobarà a l’interior de l’església romànica de Sant Miquel de Toudell, al polígon de Can Mir de Viladecavalls. Aquests dies hi ha una exposició de pessebres.

To Top