Terrassa

Capella culpa la Moncloa del retard per la ronda Nord

La consellera remarca que cal una modificació de la llei de carreteres i assegura que el Govern està “compromès” amb el compliment dels pactes

Terrenys per on Terrassa proposa que passi la ronda Nord / Alberto Tallón

La consellera de Territori, Ester Capella, ha culpat directament el govern espanyol del retard en la signatura del conveni per la ronda Nord entre Terrassa, Castellar del Vallès i Sabadell. “De qui és responsabilitat que el conveni no estigui signat a dia d’avui? Cal una modificació de la llei de carreteres. De qui és competència? Del Parlament no, ho és de les Corts Generals, i ha de ser a proposta del govern espanyol”, ha subratllat aquest dimecres durant la sessió de control al Govern. En aquesta línia, ha acusat de “mentir” quan s’afirma que “la Generalitat no compleix” i ha garantit que el Govern està “compromès” amb el compliment dels pactes.

Capella s’ha expressat així en resposta a una pregunta de la diputada de la CUP Montserrat Vinyets, que li ha retret que segueixin impulsat la ronda Nord i li ha preguntat si seria una via d’alta capacitat, amb dos carrils per sentit, petició que la consellera no ha aclarit.

El Govern central estaria ultimant aquest canvi normatiu que hauria de desbloquejar el conveni per a la ronda Nord. Segons publicava fa uns dies l’agència EFE, el ministeri ha assumit que la via per desbloquejar aquesta qüestió és una modificació legislativa.

Terrassa vol una ronda Nord amb quatre túnels

Capella culpa la Moncloa del retard per la ronda Nord
To Top