La campanya de recollida de signatures perquè el restaurant del monestir de la Mola no tanqui ha lliurat 10.000 firmes a la Diputació de Barcelona, per mostrar el rebuig a la decisió presa per la institució, que vol transformar l’entorn del cim i repensar el model de gestió de l’indret.
“Estem molt agraïts per totes les mostres d’estima que hem rebut els últims mesos”, explica Gemma Gimferrer, membre de la família que gestiona des de fa 57 anys l’establiment, que tancarà de manera indefinida a partir del dia 20 de gener, quan acabi la concessió actual.
De fet, la recollida de firmes no té recorregut des d’un punt de vista legal ni canviarà el destí del servei de restauració, però és un gest simbòlic de suport i probablement no serà l’últim. La família Gimferrer preveu alguna iniciativa en la mateixa direcció abans del tancament definitiu.
Esclat de suports al restaurant de la Mola: una qüestió “sentimental”
La Diputació, gestora del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, està estudiant “amb administracions i agents del territori” el model que definirà el futur de l’entorn del cim. La porta a que l’espai reobri com a servei de restauració es manté oberta però cal trobar la fórmula adequada perquè sigui compatible amb la normativa vigent, aportant seguretat jurídica, i es fa difícil pensar que siguin els actuals gestors els qui continuïn amb el control en el futur. La complexitat per baixar tot el material del cim i garantir la supervivència dels animals que hi ha fa pensar a Gimferrer que l’adeu al cim, per part seva, serà definitiu.