Terrassa

Canvis als nous aparcaments de motos

A partir de l’1 de gener multaran les motos a la vorera i les setmanes prèvies es reubiquen algunes places noves creades a la ciutat

Trobar un millor emplaçament o acostar-se més a les zones on hi ha demanda. Són alguns dels objectius de la campanya que porta a terme l’Ajuntament amb les noves places d’aparcament per a motocicletes. Des de fa unes setmanes, alguns d’aquests pàrquings creats recentment a la via pública estan sent suprimits i, o bé anul·lats definitivament perquè no es fan servir, o bé són desplaçats a una nova ubicació on sí que seran ocupades pels motoristes.

La maniobra ha sorprès la ciutadania, que ha vist com en poc temps es creaven i se suprimien els aparcaments. El govern vol tenir les places noves acabades abans de finalitzar l’any, de manera que quan entri en vigor la prohibició d’estacionar damunt la vorera, les alternatives siguin les definitives.

A partir del dia 1 de gener la policia multarà les motos que s’aturin dalt la vorera. És la data en què entrarà en vigor la disposició transitòria de l’ordenança de Mobilitat, que ha gaudit de dos anys de moratòria. L’ordenança es va aprovar el febrer del 2022, però el govern va decidir ajornar les sancions per donar temps a l’ampliació de l’illa de vianants i també al petit comerç i la restauració, bolcats en el repartiment a domicili durant els anys de la pandèmia.

Vora 1.500 noves places d’aparcament per a motocicletes s’han creat a la ciutat entre el 2021 i el 2023, escampades per tots els districtes. En alguns casos, s’ha aprofitat per millorar la seguretat d’algunes cruïlles amb passos de vianants, situant les bateries d’aparcament de motos a tocar dels passos per augmentar la visibilitat. Aquesta va ser una mesura proposada per la Federació d’Associacions de Veïns i BiTer.

Canvis als nous aparcaments de motos
To Top