Terrassa

Acció policial a Terrassa contra el frau amb targetes d’aparcament

L’operatiu ha conclòs amb 60 denúncies a conductors

Plaça d'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda / ALBERTO TALLÓN

Un operatiu de la Policia Municipal de Terrassa, amb el suport d’Egarvia, ha acabat amb 60 denúncies a conductors que feien un ús indegut de les targetes de reserves d’aparcament de mobilitat reduïda (PMR). L’acció municipal es va realitzar entre el 27 de novembre i el 3 de desembre.

L’acreditació d’aparcament PMR permet parar o aparcar el vehicle tan a prop com sigui possible del punt d’accés o de destinació. Facilita i millora així el desplaçament i permet gaudir de la màxima tolerància i permissibilitat en la parada i l’estacionament del vehicle.

Això sembla clar. L’Ajuntament, però, havia detectat últimament un increment d’utilitzacions fraudulentes o usos indeguts. S’ha de tenir en compte “el perjudici sobre aquelles persones usuàries que en fan bon ús”. Per aquest motiu, “la Policia Municipal ha considerat necessari realitzar un dispositiu específic per garantir que els espais d’estacionament habilitats per a persones amb mobilitat reduïda siguin realment utilitzats per persones que presenten aquestes necessitats”.

Targetes fotocopiades o manipulades

El dispositiu ha comptat amb la participació de l’empresa municipal Egarvia, que ha ajudat el cos local “a localitzar les zones on es sospitava que s’estaven produint possibles abusos i fraus”.

/ ALBERTO TALLÓN

La campanya s’ha dut a terme amb la intervenció de les Unitats de Vigilància Territorial (UVT) i de la Policia de Barri (UPB) amb agents uniformats i de paisà en diverses franges horàries. La policia Municipal ha intervingut també 15 targetes que s’estaven fent servir de forma fraudulenta.

Aquest ha estat el resultat de l’operatiu: s’han interposat 45 denúncies per estacionar sense targeta en zona reservada a titulars de targeta de tolerància d’aparcament; set denúncies més per estacionar amb targeta fotocopiada o manipulada a zona reservada a titulars de targeta de tolerància d’aparcament; dues per estacionar en zona reservada a titulars de targeta de tolerància d’aparcament sense que el titular sigui un ocupant del vehicle; cinc per utilitzar la targeta d’estacionament per a persones amb discapacitat en absència del titular. Una sanció ha estat motivada per utilitzar una targeta amb dades manipulades o una reproducció o falsificació del document original.

Segons indica l’Ordenança Municipal de Mobilitat, aquestes infraccions que poden ser sancionades amb multes d’entre 200 i 6.000 euros, segons el grau de gravetat.

Acció policial a Terrassa contra el frau amb targetes d’aparcament
To Top