Terrassa

Què ha passat aquest matí a la Rambla?

Una representació d’accident de trànsit de la Policia Municipal i Creu Roja ha simulat una topada de dos cotxes que ha deixat ferits i un mort

Simulacre d’actuació en accident de trànsit de la Policia Municipal / Lluís Clotet

Aquest dissabte, de manera fictícia, un cotxe ha atropellat uns vianants i ha xocat amb un altre, provocant un mort, dos ferits greus i tres lleus a la rambla d’Ègara, just a l’altura del Parc dels Catalans. S’ha tractat d’un simulacre d’accident de trànsit de la Policia Municipal juntament amb Creu Roja, amb l’objectiu de posar en pràctica els protocols d’actuació per assolir amb èxit les diferents casuístiques que presenta el desenvolupament habitual de la mobilitat.

Sota l’atenta mirada dels vianants que passaven pel costat de la simulació, el personal de Creu Roja i la Policia municipal han organitzat un dramàtic escenari que ha tallat des de les 9.30 hores del matí el trànsit a la rambla. L’accident ha representat una topada lateral en la qual un vehicle que venia del carrer Antoninus Pius ha xocat amb un altre que pujava la rambla amb una velocitat excessiva, atropellant una persona que creuava pel pas de vianants. Des de l’Ajuntament de Terrassa també expliquen que l’actuació s’ha volgut contextualitzar en activitats i amb la intervenció de Creu Roja. “S’ha escollit la rambla com l’escenari d’actuació perquè és un lloc que es podria trobar una mitja marató, a una cursa o Festa Major”, expliquen.

Simulacre d’actuació en accident de trànsit de la Policia Municipal / Lluís Clotet

La regidora de Seguretat, Via Pública i Protecció Civil, Patricia Reche, ha assistit al simulacre d’actuació en accident de trànsit. “Aquest simulacre és la primera vegada que es fa des de Policia Municipal i creiem que és una molt bona eina per posar en pràctica protocols d’intervenció en accidents greus, i al final, no deixa de ser una formació per la mateixa policia perquè posi en pràctica la teoria”, ha explicat. Reche també ha assenyalat que actualment estan havent-hi molts relleus i entrades d’agents nous “Creiem que és important que es posin en aquestes situacions i que es pugui tenir aquest marge d’actuació i aprenentatge”, ha assegurat. La regidora ha volgut agrair a Fongrau, l’empresa que ha facilitat els vehicles, a TMESA Egarvia, per canviar els sentits de les rutes del transport, i a la ciutadania, que s’ha vist afectada aquest matí.

La Policia Municipal, per la seva banda, ha explicat que “malauradament aquest escenari es dona a la realitat i això ens serveix per veure en què podem millorar”. Pel que fa a la coordinació amb altres operatius, la policia ha assegurat que “no és una tasca fàcil i la coordinació ha de ser clau”. El cos ha valorat l’actuació positivament i destaquen que el temps de resposta ha estat l’equivalent a una situació real. El simulacre ha mobilitzat en total unes 30 persones i ha comptat amb les unitats policials de la Divisió de Mobilitat i Seguretat Viària (DMSV) concretament tots els membres de la Unitat de Motoristes (UMOT) i la Unitat d’Investigació d’Accidents de Circulació (UDIAC), amb dues unitats com a especialistes en la intervenció en sinistres de trànsit greus.

Què ha passat aquest matí a la Rambla?
To Top