Terrassa

Comença la segona fase del parc de la República de Terrassa

Inclou la construcció d’un equipament cultural i durarà un any

Aquest divendres s'han repartit fulletons informant els usuaris de vehicles que estacionen a la zona / ALBERTO TALLÓN

La zona esportiva al tram nord, amb els nous vestidors i el nou camp de futbol 7, ja està garebé enllestida. En breu acabarà l’obra. I en breu començarà la segona fase de l’ambiciós projecte del parc de la República, a Sant Pere Nord. Segons ha transcendit, dilluns vinent, 4 de desembre, es posaran en marxa els treballs d’aquest segon lot dels tres en què va ser dividit el projecte.

A finals d’octubre l’Ajuntament de Terrassa va adjudicar l’obra a l’empresa Artifex per un milió d’euros. Aquesta companyia va guanyar un concurs al qual es van presentar quatre aspirants. La segona fase consisteix, sobretot, en la construcció d’un equipament cultural.

Amfiteatre i Cultura

De fet, el nom del lot és Anfiteatre i Cultura i el pla desenvoluparà, en un termini d’execució d’un any, diversos treballs que culminaran amb una ampliació de locals a la part posterior dels equipaments ja existents, el centre cívic President Macià i la biblioteca del districte 6. L’amfiteatre estarà integrat en el paisatge.

Parc de la República, amb el centre cívic al fons / ALBERTO TALLÓN

El local annex de cultura serà de 232 metres quadrats, pero la superfície total d’intervenció és de 5.340 metres quadrats perquè inclou la urbanització de l’accés sud al parc (al vial del carrer de Roig Ventura) i l’adequació de l’àrea exterior entre el centre cívic i la biblioteca, per una banda, i la primera plataforma del parc, per una altra.

La tercera i última fase del projecte, la d’acabament de plataformes, camins, jardins i una bassa de reg, encara està per licitar. La superfície d’intervenció en aquest cas és de 23.449 metres quadrats. La primera pedra del macroprojecte es va posar al març d’aquest any.

To Top