Terrassa

CercleMón i MUA Solidaris recapten 21.100 euros per a la investigació del càncer infantil

Les entitats van organitzar un sopar solidari, el passat divendres, on van participar i col·laborar més de 200 persones. El 100% dels beneficis recaptats es donaran a l’Obra Social de l’Hospital Sant Joan de Déu

Lliurament del xec de 21.100 euros a l’Hospital Sant Joan de Déu

CercleMón, la comissió de treball solidari del Cercle Cecot de Joves Empresaris, i l’associació terrassenca MUA Solidaris, han recaptat un total de 21.100 euros per la investigació del càncer infantil a través del segon sopar solidari de la comissió, celebrat el passat divendres a la Masia La Tartana de Matadepera, amb la participació de més de dues-centes persones.

El 100% de la recaptació ha anat destinat a l’Obra Social de l’Hospital Sant Joan de Déu, que disposa d’un laboratori d’investigació del càncer infantil, format per un equip de 50 professionals. Actualment, el 75% dels més de tres milions d’euros que es destinen cada any a la recerca pediàtrica a l’hospital provenen de donacions de la societat civil. 

“Hem de pensar que el càncer infantil és molt diferent al dels adults perquè no es pot prevenir i la investigació és l’única via per avançar. La majoria dels recursos públics i privats que es destinen a la investigació del càncer es centren en el d’adults i els nens son els grans oblidats”, van explicar Anto Sanromà i Meritxell Vilaseca, representants de MUA, durant el sopar. Cada any es diagnostiquen uns 1.200 casos nous de càncer infantil a tota Espanya, més de 200 a Catalunya i “gràcies a la investigació, actualment es curen un 80% dels casos, però per molts nens i nenes la medicina encara no té cap solució i per això, des de MUA continuem treballant per aquest 20% de nens que no supera la malaltia”, van comentar.

“De totes les accions que impulsem des de CercleMón, aquesta del sopar solidari és la que ens permet assolir una major contribució a projectes d’entitats o organismes amb projectes socials i és per aquest motiu que el nostre objectiu és poder consolidar-la en el temps”, afirma Santi Ventalló, president de CercleMón. “Tota l’acció solidària que desenvolupem des de la comissió sempre va en cooperació amb entitats coneixedores del context on tenim intenció de participar i que desenvolupen la seva tasca humanitària, o d’investigació, sobre terreny. L’any passat, el sopar va recaptar 15.150 euros que es van destinar a combatre la soledat no desitjada i l’aïllament social de les persones grans de la mà de la Fundació Amics de la Gent Gran i aquest any, mitjançant el contacte amb MUA Solidaris, vam valorar la tasca que l’Hospital de Sant Joan de Déu està fent en la investigació del càncer infantil i vam decidir recaptar fons per aquesta causa”, diu.

To Top