Terrassa

Enderroc públic de dos edificis privats de Terrassa

Les finques estan ubicades al barri de Torre-sana

El consistori intervindrà en aquesta cantonada de Torre-sana / NEBRIDI ARÓZTEGUI

L’Ajuntament de Terrassa enderrocarà en breu dos edificis de Torre-sana. No són seus, sinó de propietat privada, però durà a terme igualment la demolició perquè les finques, una d’elles una antiga nau industrial, estan molt degradades. Acabaran esdevenint un solar tancat. El consistori executa la intervenció de manera subsidiària i després passarà la factura als titulars de les finques. El pressupost frega els 87.000 euros.

Els espais inclosos en el projecte d’enderroc estan situats a la confluència del carrer de Baracaldo i el de Segòvia. L’edifici que va ser habitatge té una superfície de 150 metres quadrats en planta (amb planta baixa i dos pisos). L’antiga nau, de dues plantes, 259 metres quadrats. En realitat, l’Ajuntament acabarà la demolició, perquè els immobles ja estan mig derruïts. Només queden en peus, i d’aquella manera, part de les estructures i les façanes. Les cobertes i les parets divisòries ja no existeixen.

L’enderroc pretén alliberar totalment el solar i deixar-lo tancat perimetralment amb un mur d’obra”, indica el projecte tècnic d’intervenció, que va ser aprovat en fase inicial el passat 17 de novembre.

L’administració municipal farà la demolició de manera subsidiària: els propietaris de les finques hauran de fer-se càrrec després de les despeses

La paret exterior disposarà d’una porta metàl·lica per poder accedir al solar de cara a fer-hi treballs de manteniment i el pla d’obres inclou realitzar una canalització d’aigua de pluja “si l’actual xarxa de sanejament no contempla l’evacuació d’aquesta”. Els tècnics subratllen la importància d’efectuar els treballs necessaris per impedir l’acumulació d’aigua de pluja que pugui afectar finques confrontants o a la via pública. Els edificis dels voltants són, majoritàriament, d’habitatges unifamiliars entre mitgeres, tot i que n’hi ha de plurifamiliars.

Paviment

El projecte tècnic preveu deixar el paviment d’ambdues finques “a nivell d’acabat” per tal de poder garantir “un correcte manteniment dels solars”, evitant la crescuda de males herbes i afavorint el desguàs “per evitar aigües estancades en aquests”. La topografia en aquell tram de Torre-sana presenta un pendent descendent cap al sud i cap a l’est.

L’administració municipal, doncs, executarà una actuació d’ofici l’import de la qual, després, recaurà en els propietaris dels immobles. El pressupot calculat en el pla d’enderroc és de 86.722 euros.

Enderroc públic de dos edificis privats de Terrassa
To Top