Terrassa

El col·lectiu “antimòbils” de Terrassa agafa embranzida

El 4 de de desembre es reunirà amb el govern municipal

El col·lectiu vol endarrerir l'edat de tinença del primer dispositiu / ALBERTO TALLÓN

Volen mobilitzar les institucions perquè es reguli l’ús de mòbils en l’àmbit escolar, impulsar-ne comissions als centres educatius, realitzar enquestes i arribar a un consens social per endarrerir l’edat de tinença dels dispositius fins el 16 anys. El col·lectiu Terrassa Adolescència Lliure de Mòbils agafa cada cop més embranzida. Dijous va celebrar la seva primera assemblea i, segons ha anunciat aquest divendres el regidor d’Educació, Joan Salvador, la plataforma es reunirà amb el govern municipal el 4 de desembre.

En tres setmanes ha sorgit a tot el país “un potent moviment ciutadà” que reclama iniciar un debat públic per regular l’ús de mòbils en la infància i l’adolescència, diu la plataforma terrassenca, que té la intenció de promoure un pacte social per aconseguir que el màxim nombre de famílies “endarrereixi el lliurament del primer telèfon mòbil intel·ligent en els seus fills”.

Continguts inapropiats

El grup recorda els estudis que exposen “l’impacte negatiu” que la utilització dels dispositius provoc en els menors de 16 anys, “afectant la seva salut mental, sociabilitat, aprenentatge, concentració, descans i autoestima”. A més, possibilita “l’accés a continguts inapropiats per a la seva edat, el ciberassetjament i el joc en línia”, i donat lloc en molts casos a conductes addictives.

S’ha normalitzat la tinença d’un mòbil en començar la secundària, o fins i tot abans, i aquesta normalització “crea una pressió social” que imposa de manera tàcita el lliurament dels dispositius als menors. La plataforma afirma que “cal revertir amb urgència aquesta situació”.

Cal “generar consciència crítica en les famílies i centres educatius”, així com promoure “espais de debat, reflexió i prevenció”, dins i fora de l’escola. La plataforma vol impulsar “un document de compromís entre les famílies de cada escola per fer visibles totes aquelles que no vulguin lliurar un mòbil en començar la secundària”.

El col·lectiu “antimòbils” de Terrassa agafa embranzida
To Top