Terrassa

Albert Martín, premi Joan Costa per un treball sobre el tractament de l’hepatitis

És metge especialista del servei de l’Aparell Digestiu de  l’Hospital Universitari MútuaTerrassa

El doctor Albert Martín, al centre de la imatge, en el moment de la recollida del guardó

Ahir al vespre, l’Edifici Espai Cultura de Sabadell va acollir l’acte de la professió mèdica del Vallès Occidental,  una jornada professional, lúdica i cultural que anualment reuneix els professionals de la salut que viuen o  treballen a la comarca.  

Organitzada per la Junta Comarcal del Vallès Occidental del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB), la jornada  d’enguany va reconèixer a Albert Martín-Cardona, metge especialista del servei de l’Aparell Digestiu de  l’Hospital Universitari MútuaTerrassa, amb el Premi Joan Costa i Roma.  

El guardó el va rebre pel treball “Safety and effectiveness of direct-acting antiviral drugs in the treatment of  hepatitis C in patients with inflammatory bowel disease”. És un estudi científic que es va poder realitzar gràcies  al suport d’una beca de recerca que li va atorgar la Fundació Docència i Recerca Mútua Terrassa el passat 2022. 

El Premi Joan Costa i Roma es tracta d’un reconeixement als millors treballs mèdics, epidemiològics o de  recerca que tractin aspectes teòrics i pràctics de la salut en l’àmbit de l’atenció hospitalària, i que hagin estat  desenvolupats per professionals o equips de treball de la comarca.  

El premi adopta el nom de Joan Costa i Roma, metge sabadellenc especialista en medicina interna que amb  el seu treball i dedicació va esdevenir un referent de l’especialitat i va implantar el nou model de gestió sanitària  pública integrada de coordinació entre l’assistència primària, l’hospitalària i la sociosanitària.  

L’accèssit al premi el va rebre Francesc Xavier Garrell i Salat, metge especialista en Oftalmologia de  l’Hospital Universitari General de Catalunya pel treball “Implantació d’un model de millora contínua de qualitat  mitjançant la recollida de resultats en salut, aplicat a la cirurgia de cataractes. Estudi pilot”. 

L’acte va ser conduït per la presidenta de la Junta Comarcal del Vallès Occidental, Isabel Martínez, i va comptar  amb la participació de l’epidemiòleg i degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de  Barcelona, Antoni Trilla, el qual va pronunciar la conferència “Falsa ciència i danys reals”. El vicepresident del  CoMB, Jaume Sellarès, va ser l’encarregat de cloure l’acte.  

To Top