Terrassa

Terrassa ja té un “nou” Parc Vallès

El complex d’oci ha invertit 3 milions d’euros en la seva remodelació

Jordi Ballart amb Thibaut Coatanea passejant pel complex / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Espais enjardinats i amb més ombra, façanes que són i seran una galeria d’art urbà, zona de jocs infantils. I, per descomptat, les 20 sales de Cinesa, i una superfície bruta alquilable de 47.000 metres quadrats, la majoria dedicats a gastronomia i oci. Aquestes són algunes dades del “nou” Parc Vallès de Terrassa, perquè el complex d’oci s’ha renovat, es podria dir que refundat, coincidint amb el 25è aniversari de la seva obertura.

“Hem vingut per a quedar-nos. No som inversors a curt termini”, ha deixat clar Thibaut Coatanea, cap a Espanya del Grup Frey, companyia que va adquirir el complex en el 2018 i l’ha volgut convertir, amb una inversió de 3 milions d’euros en la remodelació, en el paradigma i la primera aposta del grup a Espanya en el concepte “Shopping promenade”.

Es tracta de convertir el centre en un destí familiar, “en punt de reunió”, en experiència diferent a la relacionada simplement amb la compra, com ha assenyalat Núria Gàndara, gerent de Parc Vallès, en la inauguració celebrada aquest dijous amb música, castells, mims i una cerimònia institucional. A l’acte han assistit l’alcalde, Jordi Ballart; el secretari general de la Cecot, Oriol Alba; el conseller de Governança del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Javier García, i Thibaut Coatanea.

Actuació de Castellers i Minyons en la inauguració / NEBRIDI ARÓZTEGUI

“La de Parc Vallès ha estat una història d’èxit perquè el complex ha evolucionat al ritme de la ciutat. S’ha guanyat la confiança de Terrassa perquè ha estat sensible a captar els seus gustos. La fórmula, però, ha mantingut els seus pilars: oci, cinema, comerç i restauració”, ha apuntat Ballart abans de destacar les reformes empreses en els últims mesos: “Més espais d’ombra, que seran cada vegada més necessaris; compromís amb el medi ambient , amb punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, i jocs adaptats“.

Vinculació amb Terrassa

L’alcalde ha valorat la vinculació del parc amb Terrassa, exemplificada també en iniciatives socials i culturals. “Això va més enllà d’un decorat cinematogràfic. Aquí hi ha un projecte de futur que interessa, un model de ciutat, un espai amable, atractiu, ple de vida”. Com els discursos s’han desenvolupat al cinema, el primer edil ha aprofitat per deixar anar el símil del setè art, desitjant “molts èxits a aquesta pel·lícula que comença a rodar-se”.

Nou capítol, doncs, en un centre d’oci que “no vol competir amb el Centre de Terrassa“, segons Coatanea, sinó complementar altres ofertes, i deixant clar el seu caràcter familiar i allunyat del clixé que als inicis de la seva existència va marcar a Parc Vallès, tant que molta gent el coneixia més per La Nit, prenent la part pel tot en al·lusió a l’oferta de discoteques i bars musicals.

Actors amb disfresses coloristes han recorregut el parc / NEBRIDI ARÓZTEGUI

En el 2018, quan Frey es va fer càrrec de l’equipament, només quedava un establiment d’aquest tipus. “No tornarem a l’oci nocturn”, ha subratllat Coatanea. Oriol Alba ha destacat que el parc “té en compte les necessitats diverses” i contribueix al desenvolupament de la ciutat, “generant oportunitats de negoci i laborals”. Dona ocupació directa a 622 persones i enguany fregarà els 11 milions de visitants.

“Complementa el ‘mix’ de la ciutat i ha dignificat el seu entorn i els accessos a Terrassa per aquest sector”, ha agregat el secretari general de la Cecot, per després posar èmfasi en la implicació de Parc Vallès “en l’àmbit associatiu“, des d’un punt de lideratge. García ha assenyalat que el complex es reforça “com a pol d’atracció a Terrassa, la comarca i més enllà de la comarca”. Per al conseller, resulta d’especial rellevància el compromís mediambiental del parc amb la minimització de residus, la seva aposta sostenible.

Parc Vallès acull 41 establiments i més de 20 espais de gastronomia. La seva ocupació és del 99,7%. L’aparcament disposa de 2.700 places. Les obres han consistit en la remodelació de façanes i paviments, així com en la millora de recorreguts interiors “per garantir l’accessibilitat en tot el parc” i en l’eliminació de barreres arquitectòniques.

FOTOS | La nova cara de Parc Vallès

Terrassa ja té un “nou” Parc Vallès
To Top