Terrassa

Concentració i moció al ple de Terrassa per Palestina

La proposta reclama que no es contractin empreses col·laboradores amb Israel

Protesta, aquest dimecres, al raval de Montserrat / ALBERTO TALLÓN

La plataforma Terrassa per Palestina presentarà una moció al ple municipal d’aquest divendres i reclama que l’Ajuntament es posicioni de manera nítida contra “l’ocupació colonial”.

L’entitat ha dut a terme aquest dimecres una concentració al raval de Montserrat. Tot just abans, ha presentat la proposta que exposarà al ple per, entre altres punts, aconseguir que el consistori no contracti empreses que col·laborin en el vessant repressiu del règim israelià.

/ ALBERTO TALLÓN

Terrassa per Palestina, que ha reunit desenes de persones al Raval, demana a l’Ajuntament un posicionament nítid “contra l’ocupació colonial”. Segons la plataforma, el consistori ha d’estudiar com ho fa per no contractar empreses que, de manera directa o indirecta, proveeixin serveis a l’Exèrcit d’Israel, als assentaments “construïts als territoris ocupats” o “a la construcció del mur i als llocs de control d’aquests territoris”; per no contractar empreses “implicades en l’explotació il·legal d’Israel de recursos naturals palestins”. Aquestes són algunes de les reclamacions incloses en la moció que presentarà al ple de novembre.

Cap acte o omissió

Un altre punt: l’Ajuntament treballarà perquè els seus òrgans i entitats no realitzin “cap acte o omissió que contribueixi a perpetuar l’ocupació israeliana”, La moció recorda que Israel bombardeja la població de la Franja de Gaza “de forma indiscriminada” des del passat 7 d’octubre: “Des d’aleshores han estat assassinades més de 10.000 persones, entre elles més de 4,000 infants”.

A més de la imposició de les clàusules d’obligació contractual, la plataforma reclama que l’Ajuntament exigeixi “un alto el foc immediat a Gaza”, i l’entrada d’ajuda humanitària sense condicions.

Concentració i moció al ple de Terrassa per Palestina
To Top