Terrassa

Comencen a instal·lar les càmeres de l’illa de vianants

Entraran el funcionament a principis de 2024

Un operari instal·lant la càmera de reconeixement de matrícules a la cruïlla dels carrers de la Font Vella i de Sant Pau/ N. ARÓZTEGUI

L’operació per a instal·lar prop de quaranta càmeres de reconeixement de matrícules als accessos de les àrees de vianants, i en particular a l’illa de vianants del centre, i per a la gestió de la zona de baixes emissions ja està en marxa. Ahir, els operaris procedien a la col·locació d’un dels primers dispositius a la cruïlla del carrer de la Font Vella amb el carrer de Sant Pau, un punt calent de l’illa de vianants per les quantitats de vehicles no autoritzats que encara entren a la zona restringida.

Les càmeres -18 de reconeixement de matrícula a les àrees de vianants i 19 a la zona de baixes emissions- han d’estar instal·lades a finals d’any. Les primeres començaran a captar matrícules a principis d’any. No hi ha una data fixa donat que, un cop els equips estiguin instal·lats, caldrà fer les proves per comprovar el correcte funcionament de les instal·lacions, ajustar cada càmera perquè capti les imatges de l’emplaçament correcte i posar a prova el sistema de transmissió de dades.

Un cop superada aquesta fase, les càmeres començaran a captar les matrícules dels vehicles sense autorització.

Cal recordar que l’accés a la zona restringida està prohibida i que la Policia Municipal multa els infractors des de juliol de 2022. Fins que les càmeres entrin en funcionament, caldrà que els agents enxampin els conductors no autoritzats, però a partir de la connexió de la xarxa de càmeres, tots els infractors seran multats via reconeixement de matrícula.

Les primeres reconeixeran les matrícules a l’entrada a la zona restringida

L’entrada en funcionament del dispositiu de les càmeres de l’illa de vianants serà la primera i afectarà el perímetre de la zona restringida al pas al centre de la ciutat, que durant el període 2021-2022 ha duplicat la seva superfície.

Les 19 càmeres de la zona de baixes amissions, delimitada pel Passeig del 22 de juliol al nord i la carretera de Montcada al sud; el parc de Vallparadís a l’est i els carrers de Faraday i Josep Trueta a l’oest, no funcionaran fins a l’any 2025.

És la data en què està prevista la implantació a Terrassa la ZBE. Fins al 30 d’abril del 2025 només s’activarà en cas d’episodi de contaminació. A partir de l’1 de maig del 2025 els vehicles més contaminants no podran entrar. En aquest primer moment, però, la frontera de la zona quedarà limitada a la rambla d’Ègara i el tram del barri de Ca n’Aurell quedarà exclòs de l’aplicació.

To Top