Terrassa

No hi ha (de moment) Pla de Comerç a Terrassa

L’Ajuntament ha rescindit el contracte amb l’empresa que havia de redactar el document

Aparador d'un establiment a Terrassa / ALBERTO TALLÓN

El Pla Director de Comerç de Terrassa s’ha frenat. El procés per a la seva redacció ha experimentat un daltabaix perquè, segons l’Ajuntament, l’empresa a la qual es va adjudicar el treball (Biotecnal) no ha complert amb els terminis establerts, ni s’apreciava la possibilitat que ho fes, i per això el consistori n’ha rescindit el contracte d’adjudicació.

La quantitat que la companyia havia de cobrar era de 36.300 euros. Se li abonarà una part, 8.000 euros, pel treball que sí ha realitzat en els últims mesos.

“Vam observar que no podien complir el calendari. Han fet entrevistes, però no es veia que tinguessin capacitat per executar-lo”. El tinent d’alcalde Xavier Cardona ha explicat els motius de l’extinció del vincle en la comissió informativa de Promoció Econòmica que s’ha celebrat aquest dimecres a l’Ajuntament.

“Vam observar que no podien complir el calendari. Han fet entrevistes, però no es veia que tinguessin capacitat per executar-lo”, diu Xavier Cardona en referència a l’empresa

Cardona ha estat clar i explícit: “L’empresa no estava complint els terminis i se li ha comunicat la rescissió del contracte, de la qual ja s’ha informat la Cambra de Comerç”. Ara es comença una nova licitació i la regidoria de Comerç intentarà aprofitar el que pugui de la tasca efectuada en l’etapa de diagnosi, amb entrevistes a diversos agents i altres apartats inicials de l’estudi.

Preu inferior

L’empresa ara apartada va guanyar el concurs per dues raons fonamentals, segons ha subratllat Cardona: la reducció dels terminis d’elaboració del pla estratègic de nou a set mesos i el preu plantejat, inferior al d’altres propostes. El govern municipal podia haver estudiat fórmules com la pròrroga, però ha decidit tallar en sec amb la intenció de disposar del pla l’any vinent.

Activitat al carrer de la Font Vella, un dels eixos comercials més importants de Terrassa / NEBRIDI ARÓZTEGUI

“Quan, hi ha calendari?”, ha preguntat Carlota Menéndez, regidora del PSC, molt crítica amb la situació, que ha considerat “un despropòsit” en un procés, el del pla director, “pendent des del 2009” i necessari perquè ha d’esdevenir “un document estratègic de ciutat”. Menéndez ha insinuat que, sols amb navegar per internet, es podien albirar les característiques de l’adjudicatària. VOX, per boca del seu regidor Daniel Pinto, ha mostrat la seva “perplexitat”, sobretot pel fet que al setembre passat, arran d’una pregunta del seu grup, res havia passat, “i ara, en vint dies, es resol el contracte”.

Pep Forn, regidor d’Economia Social, Innovació, Universitats i Transferència de Coneixement i Turisme, ha sol·licitat que no es posi en dubte el treball dels serveis tècnics, que per contractar l’empresa van aplicar “criteris de valoració oportuns i correctes”, la qual cosa no és obstacle perquè després determinats processos “no surtin com s’espera”.

No hi ha (de moment) Pla de Comerç a Terrassa
To Top