Terrassa

Alerta: torna l’estafa del retrovisor

Segons els Mossos, aquesta estafa pot costar més de mil euros a les víctimes, que acostumen a ser conductors d’edat avançada

Els Mossos han tornat a alertar a través de Twitter sobre ‘l’estafa del retrovisor’, un frau que ja s’havia donat l’any 2017 i que des de llavors ha registrat nombrosos casos a Catalunya, sobretot a les comarques del Gironès i de l’Alt Empordà. Ara, els Mossos informen d’un repunt i demanen precaució.

El mètode que utilitzen és molt convincent, ja que els estafadors, habitualment estrangers, provoquen un xoc amb un vehicle i els danys afecten el retrovisor. Fan veure a la víctima que l’accident s’ha produït per la seva culpa perquè assumeixi els costos de la reparació. Per a aconseguir diners fàcils, els estafadors asseguren que estan a punt d’abandonar Espanya i que el millor és pagar en efectiu.

Perquè sigui creïble l’engany, fan creure a la víctima que truquen per telèfon a una companyia d’assegurances i li expliquen que la tramitació del comunicat d’accidents entre vehicles de diferents països és un procés lent i que comporta un import econòmic elevat. Els convencen per a pagar en efectiu entre 1.200 i 1.500 euros per la reparació per a agilitzar el procés i asseguren a la víctima que l’import el podrà recuperar més tard a través de la companyia de segurs fictícia. Per a agilitzar el procés, molts acaben traient els diners d’un caixer i el paguen al moment. Les víctimes solen ser conductors d’edat avançada.

Com evitar que t’estafin?

La policia recomana estar alerta i no fer pagaments en efectiu a persones desconegudes. També aconsellen activar el circuit habitual a l’hora de donar tràmit a un incident d’aquestes característiques a través de la companyia asseguradora, i portar el comunicat d’accident en persona. A més, recorden que, davant la insistència o inseguretat de qualsevol fet que pugui estar relacionat, cal trucar al telèfon d’emergències 112.

En el vídeo difós a les xarxes socials oficials dels Mossos, una agent informa sobre la quantitat de denúncies rebudes per aquest tipus d’estafa i quin és el modus operandi dels estafadors.

Alerta: torna l’estafa del retrovisor
To Top