Terrassa

Acord per l’amnistia: aquests són els terrassencs que se’n poden beneficiar

Set càrrecs de la Generalitat i joves independentistes s’enfronten a la justícia pel 1-O

L’acord de legislatura tancat pel PSOE i Junts per Catalunya, que inclou l’amnistia per a “les persones afectades directament o indirectament pel procés”, pot beneficiar fins a set terrassencs que d’una manera o altra s’enfronten o s’han enfrontat a causes judicials. El llistat inclou membres del Govern de Carles Puigdemont i alts càrrecs de la Generalitat – els exconsellers de Territori, Josep Rull, de Cultura, Lluís Puig, i l’exsecretari d’acció Exterior, Aleix Villatoro-, a banda d’un grup de joves independentistes, la majoria dels quals van ser detinguts arran de la manifestació d’Urquinaona de 2017 que va acabar amb càrregues policials, segons una informació compartida des de Solidaritat Antirrepressiva de Terrassa i des de La Traca-Coordinadora Antirrepressiva de Terrassa.

Josep Rull ja va ser indultat i va sortir de presó el juny de 2021, però cal recordar que els indults comporten el perdó de la pena pendent, mentre l’amnistia suposa el perdó del delicte. Aquest és el llistat dels terrassencs que podrien veure’s alliberats de tota responsabilitat penal i civil, a banda de quedar lliures d’antedecents pels fets de l’1-O, quan l’amnistia sigui una realitat:

Josep Rull

Exconseller de Territori i Sostenibitat

Càrrecs: Sedició.

Se l’acusava de:  De negar, com a membre del govern, l’atracament d’un vaixell que allotjava els reforços dels policies que havien d’actuar l’1-O.

Indultat: Va sortir de presó indultat el dia 22 de juny de 2021. Actualment, és director del Compromís Verd de MútuaTerrassa.

Lluís Puig

Exconseller de Cultura

Càrrecs: Malversació.

Se l’acusa de: Li imputen una cinquena part de l’encàrrec a l’empresa egarenca Unipost pel repartiment de les notificacions als membres de les meses electorals de l’!-O i  de les meses on podien votar els integrants del cens electoral.

Exiliat: Va fugir a Bèlgica el 2017 amb el President Carles Puigdemont i altres membres del Govern i viu des de llavors a Brussel·les.

Aleix Villatoro

Exsecretari d’Acció Exterior

Càrrecs: Malversació, falsedat, desobediència, revelació de secret i prevaricació.

Se l’acusa de: Acusat per les despeses derivades de la promoció exterior del procés.

En actiu: Actualment és director del Consell Català de l’Esport

David Ferret

Activista

Càrrecs: Desordre, atemptat contra l’autoritat i lesions.

Se l’acusa de: Haver participat en les protestes a Barcelona durant la vaga del 18 d’octubre de 2019 i d’haver ferit a un agent de l’autoritat. Li demanen un total de 6 anys de presó.

Erik

Activista

Càrrecs: Desordres públics i atemptat contra l’autoritat

Se l’acusa de: Va ser detingut arran la seva participació en la manifestació de la plaça d’Urquinaona. La Fiscalia li demana 3 anys de presó i l’acusació particular 4 anys i 37.500 euros de responsabilitat civil. El judici es va celebrar el mes de juliol i el cas està pendent de sentència.

Un membre dels CDR de Terrassa

Càrrecs: Delictes contra  drets fonamentals i llibertat públiques, de maltracte d’obra i de tenència d’armes.

Se l’acusa de: Va ser detingut després de participar en la manifestació contra Jusapol de 2018. Li demanen un total de 4 anys i 10 mesos de presó. La instrucció del cas és tancada i està pendent de judici.

Roger

Activista

Càrrecs: Desobediència i resistència a l’autoritat.

Se l’acusa de: Participar en la manifestació  contra la inhabilitació del president Quim Torra convocada a Terrassa el 28 de setembre de 2020. Els convocats es van desplaçar a l’autopista C-58 i van tallar puntualment la via. Com la resta de manifestants, Roger es va negar a identificar-se i va ser detingut. Ha estat condemnat a una pena-multa de 2.000 euros que s’ha negat a pagar i està pendent d’embargament.

To Top