Terrassa

Una setmana per gaudir de la ciència a Terrassa

La 28a edició de la Setmana de la Ciència omplirà la ciutat d’activitats divulgatives

El MNACTEC, un dels organitzadors, acollirà diverses activitats

Terrassa celebra la 28a edició de la Setmana de la Ciència amb 37 activitats adreçades a tots els ciutadans. El programa d’activitats es desenvoluparà entre el 10 i el 19 de novembre. En destaquen la conferència “A la cerca de la vida fora de la Terra”, a càrrec del divulgador científic Joan Anton Català, o el taller de dibuix “Superdones superinventores” amb la il·lustradora Sandra Uve.

Aquest mes de novembre, Terrassa se suma, un any més, a la celebració de la Setmana de la Ciència liderada per la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació. Enguany se celebra la 28a edició d’un certamen de caràcter anual que, segons el consistori, “s’ha convertit en l’esdeveniment de divulgació de la ciència més important d’Europa”.

Entre el 10 i el 19 de novembre, la ciutat acollirà un total de 37 activitats relacionades amb la ciència “amb l’objectiu de fomentar l’interès a l’entorn de l’àmbit científic i del coneixement, i amb la voluntat de mostrar els darrers avenços científics i tecnològics d’una manera atractiva, propera i adreçada a tota la ciutadania”.

De la programació d’aquesta nova edició, l’Ajuntament destaca  activitats com l’acte de cloenda, previst per al dissabte 18 de novembre (11 hores) al Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) i que comptarà amb la conferència “A la cerca de la vida fora de la Terra”, a càrrec del divulgador científic Joan Antón Català, comissari del centenari del naixement del científic Joan Oró.

Tallers familiars

Altres propostes són una ruta pel campus universitari de Terrassa, els tallers familiars programats a la xarxa de biblioteques municipals o les xerrades, conferències o jornades de portes obertes dels museus de Terrassa previstes fins el 19 de novembre.

Les activitats estan organitzades pel servei d’Universitats i Transferència de Coneixement, el Servei de Cultura i el Servei d’Innovació de l’Ajuntament de Terrassa; l’Escola Superior d’Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa; l’Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional; la BCT Xarxa; el MNACTEC, el Museu de Terrassa i l’Agrupació Astronòmica de Terrassa.

El regidor d’Universitats i Transferència de Coneixement, Pep Forn explica que Terrassa “està estretament vinculada a la Universitat i al coneixement i per aquest motiu s’ha treballat en col·laboració amb les pròpies universitats, així com diferents entitats de la ciutat i serveis municipals per elaborar un programa divers, de qualitat i amb capacitat per arribar a tot tipus de públic”. El propòsit és “fomentar el coneixement i l’interès per la ciència entre la ciutadania”.

Més informació a: https://www.terrassa.cat/setmana-de-la-ciencia.

Una setmana per gaudir de la ciència a Terrassa
To Top