Diners

Pimec lamenta la pujada d’impostos i proposa un fraccionament

La patronal sosté que les administracions haurien de millorar l’eficiència i la productivitat “perquè l’augment dels seus costos no suposi un gran increment de les taxes”

Xavier Pujol, president de Pimec Vallès Occidental / Nebridi Aróztegui

El president de Pimec Vallès Occidental, Xavier Pujol, ha demanat aquest divendres a les administracions locals “millorar la seva eficiència i productivitat perquè l’increment dels costos que pateixen no suposi, en gran mesura, un augment dels impostos i les taxes municipals”. Així ho ha fet després dels recents anuncis de pujada dels tributs municipals en diverses localitats de la comarca de cara al 2024, com ara Terrassa, que planteja un increment del 3,5% de l’IBI, l’IAE i la taxa de residus, o Sabadell, on es preveu un increment del rebut de l’IBI d’un 15% i, de manera similar, de l’IAE.

“Una millora de l’eficiència per part dels consistoris, contemplant una revisió de les despeses, provocaria que aquest increment dels costos que estan patint no s’hagués de reflectir directament en la pujada dels impostos i taxes a les empreses i famílies”, sosté Pujol, que assegura que “així és com ho fan les petites i mitjanes empreses del territori”. El president de la patronal al territori recorda l’encariment dels costos energètics, de les matèries primeres i “del cost de la vida” i defensa que “calen unes ordenances fiscals coherents amb la situació actual de les famílies i les empreses del Vallès Occidental”.

Així, considera que si els tributs han de pujar, s’hauria de fer de manera fraccionada “perquè l’impacte fos menor”. De fet, una de les mesures que demana l’entitat empresarial dins del conjunt de propostes que adreça a les administracions locals és la moderació de l’increment fiscal i el fraccionament de la quantia prevista inicialment al llarg dels pròxims tres anys.

To Top