Terrassa

Gastar 60 litres d’aigua al dia: com aconseguir-ho

La nova factura de l’aigua convida a fer l’exercici de ajustar els consums a casa i acostar-se el màxim possible als 60 litres per persona i dia. És possible i aquests són algunes de les pràctiques per estalviar aigua i diners:

Cada minut de dutxa consumeix entre 8 i 15 litres/ alberto tallón

A la dutxa, tancar l’aixeta i guardar l’aigua freda
A la dutxa és on tenim una de les principals opcions d’estalvi. L’aixeta raja a 10 litres per minut. Si fem una dutxa de 4 minuts d’aigua, en la que tanquem l’aixeta mentre ens ensabonem i quan ens posem el suavitzant, podem limitar la despesa a 40 litres.

Evitar les banyeres, que disparen la despesa
Utilitzar la dutxa en comptes de la banyera. Omplir-la necessita 300 litres i una dutxa sense mesures d’estalvi gasta entre 60 i 100 litres. Important! Si la dutxa és lluny de la caldera, recollim en una galleda l’aigua freda que surt fins que arriba la calenta. Es pot fer servir per al vàter.

Airejadors, cisternes de doble descàrrega…
Col·locant airejadors o reductors de cabal a les aixetes es pot estalviar el 50% de l’aigua. També amb cisternes de doble descàrrega. I no fem servir mai el vàter com a paperera. En cada descàrrega d’aigua es perden 10 litres.

Carregar els electrodomèstics a cada rentada
Les rentadores i els rentavaixelles també poden estalviar. Cal triar programes de baix consum i evitar rentades amb mitges càrregues. Si esperem a omplir estalviem aigua i llum.

A la cuina…

Una part important de l’aigua que consmim a la cuina  la fem servir per netejar aliments bullint o cuinant al vapor. Aqusta mateixa aigua es pot fer servir per regar les plantes, es clar, sempre que no haguem incorporat sal ni afegit cap producte.

No a les mànigues per rentar el cotxe

Una rentada del vehicle amb mániga pot consumir fins a 300 litres. És molt més recomenable anar al túnel de rentat, on l’aigua es recicla. Si no, hi ha l’alternativa de rentar-lo amb una galleda i una esponja

To Top