Terrassa

“Sí” a la proposta del PP de Terrassa per controlar més els patinets

La proposta final insta l’Ajuntament a estudiar la reforma de la normativa

El suport a la moció ha estat unànime

El ple municipal de Terrassa ha donat suport aquest divendres a la moció presentada pel Partit Popular (PP) per incrementar el control sobre els patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal (VMP) per acabar amb les tensions de convivència que provoca aquesta nova forma de mobilitat.

Ha estat necessari, però, modular-la: els populars proposaven modificar l’ordenança de mobilitat per excloure directament als patinets de les àrees de vianants i els parcs públics. Al final, el PP s’ha prestat a un acord que parla d'”estudiar” aquesta reforma.

El consens amb la resta de partits matisa també el segon dels tres punts de la proposta, el que demanava “augmentar els controls i sancions als usuaris de VMP que incompleixin la normativa”. En el seu lloc, es demanda més mà dura “contra tots” els infractors, no sols de VMP. La raó adduïda per suggerir el canvi, segons Pep Forn (ERC): la proposició inicial “estigmatitzava” una forma de mobilitat, la que concerneix patinets i anàlegs, “que ha vingut per quedar-se”.

Moment del ple municipal d’aquest divendres / NEBRIDI ARÓZTEGUI

El PP ha acceptat també aquesta esmena. Quant a la primera, admet el matís i accepta substituir “modificar” per “estudiar la modificació”, sempre que, en paraules de la regidora popular Marta Giménez, aquest “estudiar” no es tradueixi en la formació de taules i altres esculls que impedeixin executar com més aviat millor aquesta reforma: “No volem que passi del primer trimestre del 2024”, ha deixat clar Marta Giménez.

Repintar senyals horitzontals

El suport a la moció (transaccionada) ha estat unànime. El PSC, representat per Marc Armengol, ha considerat pertinents la proposta i les esmenes i ha aprofitat l’ocasió per sol·licitar a l’Ajuntament que repinti els senyals que en el terra del carrer de la Font Vella i el de Sant Pere adverteixen als usuaris de patinets elèctrics que han de seguir el seu camí a peu.

El tercer punt de l’acord exposava que el consistori traslladi a la Direcció General de Trànsit (DGT) la necessitat d’augmentar les sancions als infractors, “així com l’obligatorietat que aquests comptin amb una assegurança de responsabilitat civil obligatòria”. En aquest apartat no han sorgit contratemps.

El tinent d’alcalde Xavier Cardona (Tot per Terrassa) ha demanat valorar el treball realitzat per la Policia Municipal en el control dels VMP. Ha informat d’una campanya específica realitzada pel cos local l’agost passat arran de queixes de comerços del Centre. Les accions policials es van saldar amb 181 denúncies.

“Sí” a la proposta del PP de Terrassa per controlar més els patinets
To Top