La ciutat de Terrassa acull aquest divendres 27 d’octubre el primer congrés “Indie Games TRS”, un espai professional per a fomentar la inspiració del videojoc independent, estimular la professionalització i generar noves vocacions. Parlem amb Conrad Roset, cofundador de Nomada Studio, que l’any 2018 va llançar al mercat el videojoc “Gris”, que ha venut més de 2,5 milions d’exemplars.
Com a cofundador de Nomada Studio i dissenyador gràfic de “Gris”, en quina direcció creus que va la indústria del videojoc independent? Sens dubte, la indústria del videojoc “indie” està en ple creixement. Hi ha molts projectes interessants. I cada cop més. El fet que hi hagi molt moviment és positiu per la indústria. Tot i això, en aquest món és bastant habitual que els estudis tanquin. En aquest sentit, és complicat que els videojocs funcionin. Pensa que requereixen molt personal i una gran inversió econòmica i de temps. Per exemple, per desenvolupar “Gris” va haver-hi moments que érem fins a 18 o 19 treballadors.
Quins són els principals desafiaments que veus actualment en el món del videojoc indie? El principal desafiament és fer un projecte creatiu i diferent de la resta. Estem en una època en què s’han creat tants videojocs que és complicat treure al mercat un d’innovador, que trenqui amb el panorama.
Què creus que busquen els jugadors en els videojocs independents que no troben en els més convencionals? Personalment, valoro més els videojocs “indie” perquè busco l’autoria. Així mateix, darrere dels projectes veig el treball de les persones. Els videojocs més convencionals perden essència i personalitat quan tracten de desenvolupar els continguts per satisfer el públic, que és molt més ampli que el d’un joc independent.
Com pot beneficiar el congrés als estudiants i als nous talents que aspiren a formar part de la indústria dels videojocs? És una gran oportunitat per a ells, sobretot per les diferents xerrades i ponències que es realitzen. Sempre he dit que veure i escoltar referents del món al qual et vols dedicar farà que t’enriqueixis molt. Aquests expliquen la part positiva de la indústria, però també la negativa, que és de la que més s’aprèn. Els estudiants podran escoltar exemples de persones que han fallat i s’han acabat convertint en referents de la indústria.
Quins consells donaries als nous dissenyadors i desenvolupadors que estan començant? El meu consell és que marxin a treballar fora uns cinc o sis anys a alguna empresa de la indústria del videojoc. No han de tenir gens de por. A més, no ha de ser necessàriament fora d’Espanya. En aquest sentit, el nostre país compta amb moltes empreses de referència en aquest món, tot i que a altres llocs com el Canadà hi ha més oportunitats que aquí.