Terrassa

Les dues taxes de residus incrementaran el rebut un 50%

La municipal no augmentarà, però la nova taxa comarcal encarirà la factura final

La decisió dels municipis vallesans, entre ells Terrassa, de deixar en mans del Consell Comarcal del Vallès Occidental la gestió del tractament dels residus dispararà la factura en un 50%. Així ho ha explicitat l’Ajuntament de Terrassa aquest matí en comissió informativa. El contribuent pagarà dues taxes: una a l’ajuntament per la recollida dels residus i una altra al consell comarcal pel tractament.

La taxa municipal no s’incrementarà en l’exercici 2024, ha anunciat la tinenta d’alcalde Maise Balcells, responsable dels Serveis Econòmics. “No la tocarem”, ha dit.

Els contribuents, però, hauran de liquidar una nova taxa al consell comarcal, que aplicarà un coeficient del 50% sobre la taxa de cada municipi. A la pràctica, cada contribuent veurà incrementada la despesa en residus en un 50%. Si pagava 50 euros a Terrassa, pagarà al voltant dels 75 euros (50 per la taxa municipal i 25 per la taxa comarcal).

En comissió informativa, Maise Balcells ha apuntat un càlcul de taxa mitjana comarcal. “Podem fer una estimació de la taxa comarcal, que pot suposar uns 60-62 euros de mitjana a l’any per als domicilis i al voltant dels 200 euros per als comerços. Són dades, però, estimatives”, ha dit la tinent d’alcalde, que ha afegit que l’import dependrà de la quota municipal que pagui cada contribuent.

Nou model per als residus i doble taxa

Les dues taxes de residus incrementaran el rebut un 50%
To Top