Terrassa

Neix a Terrassa un festival per trencar estereotips vers la salut mental

El Parc de Vallparadís accull dissabte el Mental Fest

El festival se celebrarà a l’entorn de la Carpa de Vallparadís / Arxiu

El Parc de Vallparadís, a la zona de la Carpa, acollirà aquest dissabte a la tarda i nit la primera edició del Mental Fest, un festival organitzat pel programa Ocell de Foc Volant amb la voluntat de trencar estereotips vers la salut mental i commemorar el seu Dia Mundial, que se celebra el 10 d’octubre.

El Mental Fest comptarà amb un ventall d’activitats per a tots els gustos i edats, posant especial èmfasi en els joves. Serà un espai “sa i saludable on poder reflexionar sobre salut mental i benestar emocional”, expliquen els organitzadors.

Així, entre les 17 i les 23.30 hores, hi haurà tallers de ioga (a càrrec de Laura Molina), artteràpia (Marta Palmero) i teatre de l’oprimit (Salut Mental Catalunya); la conferència “Salut Mental i estigma”, a càrrec de l’associació Obertament, referent en temes de salut mental; una taula d’experiències, amb la participació de primeres persones i professionals; una batukada amb Desterrás i concerts d’Hereus del Beat i Xiquito Pérez.

També es llegirà un manifest i es presentarà el programa Ocell de Foc Volant, promogut pel Departament d’Empresa i Treball i l’Àrea d’Economia Social de la Generalitat de Catalunya, que atén de manera integral les necessitats dels joves, posant especial èmfasi en la seva salut mental i benestar emocional, i que al Vallès Occidental Oest impulsen Prodis, Associació Alba, Fundació Educativa Terrassa, La Vibria Intercultural i Salut Mental Catalunya (entitats sentinella).

Durant el Mental Fest es presentarà també la cançó de rap creada en el cicle de tallers de rap organitzat per Ocell de Foc Volant i Versembrant. Així mateix, hi haurà un passadís d’estands d’entitats amb la participació del Punt de Voluntariat i el Servei de Joventut de Terrassa, L’Associació Socioeducativa Tu Tries, La Fact Fupar, Unió Lleure, Meraki, Associació Els Dols i les entitats sentinella abans esmentades.

La presentació del programa, la conferència, el manifest i la taula d’experiències comptaran amb interpretació en llengua de signes, a càrrec de FESOCA.

L’espai inclourà un Punt Lila I+ i una barra de menjar i beguda a càrrec de l’Esplai Can Palet.

Neix a Terrassa un festival per trencar estereotips vers la salut mental
To Top