Terrassa

“Inspiració Olímpica” a l’escola Creixen

El centre educatiu ha posat noms d’esportistes a les seves classes, per evocar els Jocs Olímpics de París 2024

Sarai Gascón ha respost als alumnes de tercer / nebridi aróztegui

A Creixen Terrassa, els noms de les classes de cada curs tenen relació amb la ciutat. Alguns anys han tingut noms de carrers, de fonts o d’escultures de Terrassa i, aquest any, els hi han posat noms d’esportistes terrassencs. “Cada any busquem un projecte i quan vam veure al calendari que 2024 era any olímpic, vam pensar fer-ho amb esportistes de la ciutat”, explica Manoli Contreras, mestra d’aquest centre.

El projecte s’anomena “Inspiració Olímpica” i “busca fomentar els valors de l’esport i inspirar el nostre alumnat a través de la història olímpica i paralímpica de la nostra ciutat”. Contreras comenta que els noms dels esportistes s’han triat a través del professorat i també de les propostes per part de l’alumnat i s’ha procurat que hi hagi representants d’esports minoritaris, esportistes que participen o han participat en paralimpíades i també que a la llista hi hagués paritat i que es representés tot l’esport en general.

Entre els objectius destaquen el fet d’inspirar als alumnes de l’escola presentant-los esportistes de Terrassa com a models a seguir, promoure els valors que té l’esport, crear un ambient inclusiu i enriquidor que promogui la convivència i la unitat en la comunitat educativa i celebrar l’any olímpic 2024.

Xerrades amb l’alumnat

Alguns dels esportistes que donen nom a les diverses classes, passaran per l’escola i xerraran amb l’alumnat i respondran les seves preguntes. També s’han previst unes Olimpíades no competitives, un esdeveniment amb activitats esportives i jocs no competitius, que promouran la participació i la diversió entre els estudiants i les seves famílies.

Aquest dimarts ha estat el torn de Sarai Gascón, una reeixida nedadora paralímpica i, en l’actualitat, també regidora d’Esports de l’Ajuntament de la ciutat. L’esportista egarenca ha departit amb alumnes de tercer de primària, que també li han fet preguntes sobre la seva trajectòria esportiva, principalment i altres qüestions.

A la conclusió de la xerrada, Gascón ha manifestat que “poder venir a una escola de la meva ciutat i a una classe que porta el meu nom està molt bé i a més, amb uns alumnes que s’ho ha preparat molt bé. Això demostra la importància de l’esport en els valors que s’han d’inculcar a l’escola”.

La nedadora egarenca ha comentat també que la iniciativa “a aquest any olímpic i paralímpic, és important fer difusió dels esportistes de la ciutat que hem arribat a l’alt nivell i que els nens els puguin tenir de referent”.

Els esportistes triats s’han designat a les diverses classes que hi ha a aquesta escola. Així, a I3 li han posat el nom de Marian Fuentes, a I4 el d’Ana Copado, a primer el de Josep Lluís Laguia, a segon el de Natàlia Mas, a tercer el de Sarai Gascón, a quart el de Laura Roca, a cinquè el de Paula Leiton, a sisè A el de Jordi Bonastre, a sisè B el d’Álvaro Granados, a primer d’ESO A el de Marta Cusidó, a primer d’ESO B el de Montserrat Alcoba, a segon d’ESO A el d’Albert Luque, a segon d’ESO B el de Vicky Losada, a tercer d’ESO A el de Marta Corredera i a tercer d’ESO B el de Xavi Hernández.

To Top