Cultura i Espectacles

El dilema d’on construir la biblioteca de Can Parellada i les Fonts (i no li quedi lluny a ningú)

La xarxa de biblioteques de Terrassa té dos punts febles que cal que resoldre, ubicats a sengles districtes. Per una banda, la Bd5: el repte és, aquí, el trasllat a la nova biblioteca i teatre municipal (ja s’han publicat els plecs de la licitació de les obres). Per una altra, la Bd7: aquí tot està per fer (i ara s’estudiarà quina és la millor solució).

Així ho han avançat Rosa Boladeras, regidora de Cultura, i la directora de la Xarxa de Biblioteques Municipals BCT Xarxa, Maria Gental. Ambdues han participat de la presentació dels actes de celebració del 25è aniversari de la Biblioteca Central de Terrassa, els quals culminaran aquest dissabte 7 d’octubre a la BCT (que inclourà contes, teatre, música i una gran festa de cultura popular).

També es commemora l’aniversari de la redacció del Pla Municipal de Biblioteques Públiques de Terrassa, que va culminar en la creació de la Xarxa de Biblioteques Municipals (la BCT Xarxa). I segueix essent sota aquest paraigua amb el qual es decideixi quin tipus de servei bibliotecari es pot oferir a la Bd7. Es tracta del districte més perifèriec de Terrassa, format des de l’any 2018 per Can Parellada, Les Fonts i algunes zones disseminades. Actualment no hi ha cap biblioteca.

Són barris a l’est i al sud de la ciutat en els que la riera de Les Arenes fa un efecte de separació amb els barris de l’altra vorera, on estan situades les seves biblioteques de referència”, explica Maria Gental. Aquest és el motiu que explicaria que els residents d’aquells barris no freqüentin les biblioteques dels altres districtes on podrien anar-hi. Com a qualsevol districte, l’Ajuntament hi té previst construir una biblioteca, però encara estudia com fer-ho.

Rosa Boladeras explica: “Al principi teníem sobre la taula les possibilitats d’un bibliobús o de fer servir algunes sales de centres cívics“. Fins i tot es va contemplar la idea de mancomunar una biblioteca amb Sant Quirze, donada la proximitat geogràfica. “Però veient com està quedant el barri i parlant amb les associacions de veïnes i les escoles, les necessitats del districte 7 passen per una biblioteca pròpia”, afegeix Boladeras. “I volem fer matx amb el que la ciutadania reclama”.

Tanmateix, no està clar com fer-ho. “Estem començant a estudiar on seria el millor lloc per ubicar-la, però és una zona tan allargassada que si la posen en un lloc, tornarà a quedar allunyada per a una altra part de la població”, enraona Gental, sobre les dificultats geogràfiques que enfronten.

Pel que fa a la Bd5, els plecs de les obres jan estan publicats. “Esperem que sigui una realitat en aquest mandat”, explica Rosa Boladeras.

El dilema d’on construir la biblioteca de Can Parellada i les Fonts (i no li quedi lluny a ningú)
To Top