Terrassa

Polèmica a Terrassa pel servei de menjador escolar

L’Ajuntament es reuneix d’urgència amb l’empresa adjudicatària

Imatge d'un menú escolar que acompanya una de les queixes de les famílies

El govern municipal ha reaccionat a les denúncies de famílies sobre la qualitat i la quantitat dels dinars als menjadors escolars de Terrassa que corren per xarxes socials. Ho ha fet convocant una reunió d’urgència amb responsables de la nova empresa concessionària del servei, Mediterránea de Càtering.

L’equip de govern local s’ha reunit aquest dimecres amb aquesta companyia “per fer seguiment del compliment dels criteris i requisits establerts en el plec de clàusules del contracte”. El consistori ha reconegut que la trobada s’ha convocat “amb caràcter urgent” després de les alertes rebudes arran de la posada en funcionament del servei amb l’inici del curs escolar.

L’Ajuntament ha traslladat a l’empresa “la insatisfacció generada arrel de les crítiques rebudes i ha manifestat que s’aplicaran els mecanismes legals de seguiment de l’acompliment del contracte”.

En referència als menús, en el contracte es recullen els requisits i criteris en relació amb l’alimentació, en què es reprodueixen les recomanacions de la “Guia per a les famílies i escoles en alimentació saludable en l’etapa escolar” de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, i el document “Criteris alimentaris per a la contractació de la gestió del menjador dels centres educatius” de l’Agència de Salut Pública i del Programa de Revisió de Menús escolars (PReME).

Recomanacions

Els representants municipals han insistit en el fet que l’elaboració dels menús diaris “ha de complir les recomanacions sobre l’aportació calòrica, altres característiques nutricionals exigibles i garanties higièniques i sanitàries dels aliments, fixant les quantitats, varietats i pes d’articles alimentaris necessaris per a la seva confecció (primer plat, segon plat, guarnició, postres pa i aigua)”.

D’altra banda, segons el consistori, “s’ha donat especial importància al fet de garantir la correcta gestió de la documentació facilitada per les famílies en relació amb els menús especials per malalties i intoleràncies alimentàries”.

Obligació

L’Ajuntament assegura que també ha incidit “en l’obligació de complir les ràtios de monitoratge establertes en el mateix contracte i de garantir els drets en les condicions laborals del personal contractat al servei”.

La Comissió de Menjadors del Consell Escolar Municipal del proper dia 9 d’octubre “treballarà i acabarà de concretar les propostes per tal de verificar i assegurar el correcte compliment del que està establert en el Plec de Clàusules del contracte”.

L’adjudicació del servei ha estat objecte de polèmica fins i tot abans de començar el curs, el primer de la nova concessió després d’un procés que es va dilatar en els tribunals.

To Top