Terrassa

Una “trobada pel record” de les víctimes de la riuada a Terrassa

El 25 de setembre del 1962, la riuada va causar la mort d’almenys 300 persones sols a Terrassa. Per això, ahir es va organitzar un commemoració a les víctimes de la tragèdia

“Una trobada pel record”. Aquest va ser el nom triat per a l’acte celebrat aquest dilluns en la plaça del Tint en record a tots aquells que van perdre la vida durant la fatídica riuada del 25 de setembre del 1962 a Terrassa. Enguany, es compleixen 61 anys de la tragèdia que va deixar una ferida profunda al cor de la nostra ciutat. La commemoració, organitzada per la Comissió de Rieres de Terrassa, va constar d’una ofrena floral i la lectura d’un manifest sobre “un dels episodis més colpidors de la nostra ciutat”.

L’acte va tenir lloc al costat de la seu de Prodis, on s’exhibeix precisament un mural elaborat per l’artista Daniel Muñoz en memòria de les víctimes de la riuada.

Irene Sarlé, secretària de la Comissió de les Rieres, va ser l’encarregada de llegir el manifest. “Estem aquí per recordar des del cor a totes aquelles persones que van morir o desaparèixer aquella nit quan l’aigua va iniciar el seu camí des de dalt de la muntanya. Diuen que sempre hi ha un moment o un lloc per recordar, i per això estem aquí“, va expressar.

En relació amb el mural de Daniel Muñoz, Sarlé va explicar que “les seves imatges parlen de centenars de persones migrades que arribaven de forma massiva a la nostra ciutat i de l’autoconstrucció de cases en terrenys que no els haurien d’haver venut perquè s’aixecaven en zones inundables sense un pla urbanístic decidit”.

El manifest va finalitzar amb la menció d’una cita del teòleg Frederic Williams. “Així com l’arbre es fertilitza, amb les seves fulles seques que cauen i creixen pels seus propis mitjans, l’home s’engrandeix per totes les seves esperances destruïdes i tots els seus afectes desfets”, va concloure Sarlé.

Després de la lectura, es va realitzar una ofrena en què les famílies anaven apropant-se per deixar els rams de flors. En últim lloc, va haver-hi un minut de silenci en homenatge a les víctimes de la riuada del 1962 a la nostra ciutat.

Una “trobada pel record” de les víctimes de la riuada a Terrassa
To Top