Terrassa

Del taller del Drac Petit de Terrassa a Ucraïna

Barcelona regala dos gegants a Kíiv construïts pel mestre artesà de Terrassa Jordi Grau. Les dues figures esdevindran els ambaixadors de la primera colla gegantera que es vol fundar allà

Els gegants de Kíiv, Olga i Volodymyr, ballant al pati de l'Ajuntament de Barcelona / Ajuntament de Barcelona

Tenen una alçada de 3,20 metres i un pes de 40 quilograms. Representen la princesa Olga i del príncep Volodímir i han estat obsequiats per l’Ajuntament de Barcelona al de Kíiv. El mestre artesà de Terrassa Jordi Grau, del taller del Drac Petit, ha construït dos gegants que viatjaran cap a la capital d’Ucraïna.

Els alcaldes de Barcelona, Jaume Collboni, i de Kíiv, Vitali Klichkó, han assistit aquest divendres al seu bateig. La presentació en societat s’ha fet en el marc de les festes de la Mercè, de les quals la capital ucraïnesa és enguany ciutat convidada.

Els padrins dels nous gegants han estat els gegants de la ciutat de Barcelona, Jaume I i Violant d’Hongria, i l’acte s’ha celebrat al pati de l’Ajuntament de la ciutat comtal.

En el seu parlament, l’alcalde de Kíiv, que ha agraït l’obsequi, el suport i l’ajuda de Barcelona a la població ucraïnesa a la guerra “en defensa de la seva independència” contra Rússia, ha explicat que la parella de gegants representen els prínceps Olga i Volodímir que van lluitar per la independència de Kíiv al segle IX i són símbols de l’estat d’Ucraïna. Per la seva banda, Collboni ha subratllat que l’obsequi d’aquesta parella de gegants és un “símbol de la solidaritat i de l’agermanament entre Barcelona i Kíiv”.

Jordi Grau els ha construït aquest estiu, mentre que el vestuari ha estat confeccionat per Guillem Amorós, de Folk al Biaix, i és una reproducció fidel del vestuari històric dels prínceps de Kíiv.

A més del seu debut en el Toc d’Inici, també desfilaran en la cavalcada de gegants de diumenge i a la mostra de folk d’Ucraïna ‘Ballem amb Kíiv’ a la plaça Sant Jaume dilluns que ve. Un cop acabades les festes barcelonines, els gegants es traslladaran a la capital ucraïnesa per ser un llegat de l’intercanvi entre les dues ciutats. A més, les dues figures esdevindran els ambaixadors de la primera colla gegantera que es vol fundar allà.

To Top