Terrassa

L’Ajuntament protegeix lloguers al barri de Poble Nou

Sis blocs de pisos han estat subhastats i el consistori mediarà entre la nova propietat i el veïnat per a buscar la solució més adient per totes les parts implicades

Reunió veïnal al barri de Poble Nou de Terrassa | AJUNTAMENT DE TERRASSA

L’Ajuntament de Terrassa està treballant per trobar la millor solució que garanteixi la continuïtat dels lloguers de més d’un centenar d’immobles a sis blocs de pisos del barri de Poble Nou. La regidora de Polítiques d’Habitatge, Lluïsa Melgares, es va reunir aquest dilluns 19 de setembre al centre cívic Avel·lí Estrenjer amb representants de les famílies que viuen als carrers Monistrol 45, Albacete 1, 3 i 5 i Ronda de Ponent 232-234, del barri de Poble Nou. 

Aquestes persones es van posar en contacte aquest estiu amb l’Ajuntament, manifestant així la preocupació per la seva situació. Els pisos en què viuen eren propietat de Sol Edificat Ponent, S.L. L’empresa va entrar en fallida i es van haver de subhastar. Així mateix, una part important dels immobles (aproximadament la meitat) van ser adquirits per la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb). L’Ajuntament s’ha compromès a mediar per a buscar la millor manera de garantir la continuïtat en els pisos de totes les persones afectades. 

En aquest sentit, Melgares ha manifestat que “l’Ajuntament, que defensa sempre el dret a l’habitatge, està sensibilitzat amb la problemàtica d’aquestes famílies. Estem treballant amb la Sareb per a buscar solucions que puguin garantir els drets d’aquestes persones. Hem de procurar una resposta òptima al problema i plantejar les bases per a una gestió del futur d’aquests pisos que pugui garantir el benestar de les famílies que els habiten”

Melgares es va trobar el passat 14 de setembre amb representants de la Sareb, per a demanar-lis que es posin a disposició de les famílies i de l’Ajuntament per a treballar de manera conjunta i buscar una solució viable per a totes les parts. En paraules de Melgares, “el nostre objectiu és que ningú perdi l’habitatge i, amb aquestes reunions, hem aconseguit un compromís per part de la Sareb: que tothom pugui continuar amb el seu lloguer”

Durant la reunió d’ahir, Melgares va traslladar a les persones assistents les conclusions de la trobada del dia 14. La regidora va estar acompanyada de personal tècnic municipal i d’un representant de la Sareb, que va refermar la seva voluntat de trobar una solució consensuada amb l’Administració i el veïnat de les promocions afectades. 

L’Ajuntament protegeix lloguers al barri de Poble Nou
To Top